Restaurant Aurum haalt ster binnen

Restaurant Aurum by Gary Kirchens haalde er zijn eerste ster binnen. Hierbij zijn zij het eerste restaurant van Sint-Truiden dat een van de gegeerde Michelinsterren binnenhaalt.

Sint-Truiden staat bekend als culinaire stad in de Bourgondische regio van Haspengouw. Verschillende zaken in onze stad kregen al een goede score in de Gault & Millau gids. Een ster bleef echter uit maar daar kwam vandaag verandering in.
Op de uitreiking van de gegeerde Michelinsterren kreeg restaurant Aurum by Gary Kirchens zijn eerste ster. Ze zijn daarbij de enige zaak in Limburg die dit jaar een eerste ster binnenhaalt maar ook de eerste zaak in Sint-Truiden die een ster haalt. Eerder kregen ze al een score van 15,5/20 in de Gault & Millau gids.

Een goede zaak voor de stad

Bij de collega’s van horeca Sint-Truiden wordt de bekroning met gepaste fierheid onthaald.

“Samen met mijn volledig bestuur ben ik enorm verheugd dat we met Aurum de allereerste Michelinster ooit in onze stad binnenhalen. We hebben in Sint-Truiden een fantastisch culinair aanbod en iedere zaak schittert op haar eigen manier. Als je ziet welk parcours Aurum heeft afgelegd, zat de ster er wel aan te komen en is ze dubbel en dik verdiend. Ik ben er zeker van dat deze bekroning zowel de horeca in Sint-Truiden alsook de volledige stad ten goede zal komen. Wie een Michelin-restaurant bezoekt, maakt daar een uitstap van. Zo leren deze fijnproevers onze stad en haar horecazaken ook beter kennen.”

Koen Francis, voorzitter Horeca Sint-Truiden

Heerlijk Haspengouw

Ook bij het lokaal bestuur van Sint-Truiden wordt het bericht over de kersverse Michelinster enthousiast ontvangen. Schepen van Middenstand Hilde Vautmans is enorm verheugd over de winst.
Onder het motto ‘Heerlijk Haspengouw’ zet Sint-Truiden zich dan ook in om de Haspengouwse gastronomie nog beter op de kaart te zetten door samen met de horeca en de toeristische sector innovatieve projecten op touw te zetten en te promoten.

“Lekker eten en drinken verbindt onze streek met levensgenieters uit de buurt en ver daarbuiten. De Haspengouwse topproducten en voortreffelijke horecazaken zijn een belangrijke steunpilaar van onze lokale economie. Wat mij betreft, verdienen ze allemaal een ster.”

Hilde Vautmans, schepen van Middenstand

Aurum is gevestigd in het kasteel van Ordingen. Een domein dat recentelijk door Toerisme Vlaanderen werd bekroond met 5 sterren.

Klik hier voor meer informatie over Aurum.

Instagram