Retro party als in de dagen van le Beau Zoo,Bink,Pub en Elfurenmis. DJ’s grijpen terug naar vibes van vroeger

Op 30 september keren we terug naar de hoogdagen van het Truiense uitgaansleven met Retro Magik, een feest in de GAZO waar alle DJ’s van toen weer het beste van zichzelf gaan geven. Wij gingen in gesprek met deze toppers uit het Truiense uitgaangsleven.

Op 30 september vullen DJ’s Annick, Luc, Yves/Yce en Erwin de GAZO met hits van de goeie ouwe tijd. Neen, het gaat niet om een foute 90’s fuif maar om een terugkeer naar de tijd van Le Beau Zoo, Bink,de Pub en de Elfurenmis. De vier DJ’s hadden al een idee voor een samenwerking onder een retro collectief. Ook werkten ze al samen voor fuiven als de Vinyl Krakers. Nu komt de samenwerking tot stand met de carnavalsvereniging De Bigaro’s. Deze carnavalsvereniging wou graag nog eens een fuif organiseren die zou verwijzen naar het vroegere uitgaansleven van Sint-Truiden.

“Ik was lang uit het uitgaansleven gestapt. Enkele jaren geleden, bij de afbraak van zaal de Veemarkt, draaide ik na lange tijd weer. Kort daarna belde Pascal Vossius me op met de vraag of ik niet wou helpen om café Cosmo mee vorm te geven achter de schermen. Het was niet de bedoeling dat ik weer huisdj zou worden maar van het een kwam het ander. Iets daarna trok ik Annick mee in het bad van de Cosmo. We draaien tegenwoordig ook geregeld onder de naam DJ Marie-Jeanne.”

Erwin Bovy

Samen brachten Erwin en Annick al verschillende keren de vibes van het vroegere Truiense uitgaansleven weer tot leven in onze binnenstad. Ook DJ Luc en Yves( YCE), bekend van hun werk in de Bink en de Elfurenmis, brengen hun skills van vroeger weer mee voor de fuif Retromagik. Ook zij zijn de laatste jaren weer geregeld te zien en horen in het Truiense uitgaansleven.

“Ik (Luc) draai graag muziek die ambiance brengt, R&B, 90’s alles door elkaar. Yves is wat hetzelfde. Annick en Erwin zijn meer Beat & Disco en grijpen vaak terug naar tophits uit het verleden. Samen willen we weer onze sound naar Sint-Truiden brengen. Het is muziek die je niet vaak meer hoort.”

DJ Luc

Luc vertelt ons onder meer over de tijd dat STVV eerste klasse speelde maar ook de Truiense basket het heel goed deed. De Amerikaanse spelers toen brachten heel veel invloeden van de States naar ons uitgaansleven.

“Die mannen werden superenthousiast als je R&B en rap draaide. Ook nu is het genre heel populair, zeker bij vrouwen en ook bij de nieuwe generatie. Jong DJ talent Wouter Borgs (bekend van jeugdhuis Expo) heeft hier ook veel succes mee.”

Yves (Yce)

Het zijn deze sounds die het DJ-collectief weer naar Sint-Truiden wilt halen. Sounds die volgens hen al een tijdje op de achtergrond zijn verdwenen, samen met de hoogdagen van het Truiense uitgaansleven.

“Muziek zoals de onze wordt niet veel meer gedraaid. Thans is er wel vraag naar. Daarom zijn we heel enthousiast over de fuif Retro Magik. We hopen dat mensen dat het oude cliënteel van de Bink, Pub, Beau Zoo en Elfurenmis weer even kan feesten zoals toen en dat ook nieuwe mensen worden aangesproken door de muziek. Het doel is gewoon er een leuke avond ervan te maken voor iedereen.”

Erwin & Annick

Praktisch:

  • Retro Magik, 30 september
  • Waar: Gazo Sint-Truiden
  • Start: 21 u
  • Tickets: €10
  • Tickets kan je kopen via deze link. Klik op het bericht hieronder voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!