Rotary Sint-Truiden lost 200 blauwe varkentjes in onze stad voor het goede doel

De Truiense serviceclub Rotary Sint-Truiden heeft zo’n 200 blauwe spaarvarkentjes verspreid onder de Truiense middenstand om geld in te zamelen voor het goede doel.

In een solidaire samenwerking met de Truiense middenstand heeft Rotary Club Sint-Truiden meer dan 200 spaarvarkens losgelaten om de lokale goede doelen te ondersteunen. Op 6 januari vonden de blauwe spaarvarkens hun weg naar heel wat handelszaken die zullen meehelpen om zo eventueel klein wisselgeld te doneren aan sociale projecten uit onze stad en regio.
Rotary Sint-Truiden zet zich al jaren in voor talrijke goede doelen in Sint-Truiden en Haspengouw. Door de inzet van de leden en het bestuur weet de club elk jaar budgetten bij elkaar te halen om lokale goede doelen en sociale initiatieven in onze streek te ondersteunen. Zo investeerde de club onder andere tijdens de corona-periode in laptops voor Truiense basisscholen, ondersteunde het diverse projecten van Wiric, van het Sint-Trudo Ziekenhuis en helpt de club bij de werking van Sint-Vincentius…
Met de Rotary-lijfspreuk ‘Service above Self’ indachtig, streven de leden van de club ernaar om iets van zichzelf te geven en dienstbaar te zijn aan de samenleving. Dit vertaalt zich concreet in het organiseren van onder andere lokale sociale fundraising projecten.

Meer dan 200 spaarvarkens bij handelszaken

Op Driekoningen, 6 januari 2024, trokken de leden van de Rotary Club Sint-Truiden de Sint-Truidense binnenstad in met blauwe spaarvarkentjes. Door deze spaarvarkens te plaatsen in verschillende winkels kunnen zowel klanten als winkeliers hun kleine wisselgeld doneren en zo ook bijdragen aan sociale projecten in de stad en regio.
De bekende Rotary-varkentjes werden enthousiast ontvangen door de Truiense winkeliers, waar meer dan 200 varkentjes een tijdelijke thuis vonden. Over enkele maanden zullen de leden van Rotary de spaarvarkentjes ophalen, hopelijk gevuld met een zwaarder gewicht aan bijdragen, om zo een boost te geven aan de ondersteunde goede doelen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!