Ruim voor 233.183 bezoekers voor Lago Bloesembad

Lago Bloesembad heeft al iets meer dan een jaar zijn deuren geopend. In de periode dat het zwembad zijn deuren openden was corona de grote valsspeler. Maar het zwembad wist zijn bezoekersaantal op te krikken en was deze zomer een ware trekpleister in onze stad.

De laatste jaren zakten de bezoekerscijfers van het stedelijk zwembad Sint-Truiden, maar dankzij de club- en schoolwerking kwamen er toch nog een kleine 150.000 bezoekers langs. Het nieuwe zwemparadijs scoort op 1 jaar tijd al 100.000 bezoekers extra en dat ondanks de coronabeperkingen.
Het Bloesembad heeft zich sinds de opening volledig ontpopt tot nieuwe ontmoetingsplaats voor sport- en ontspanning, goed voor 233.183 bezoekers (van 1/7/2021 tot en met 30/6/2022). Een behoorlijke score gezien door corona zwembaden beperkingen opgelegd kregen. LAGO Sint-Truiden werkt sinds een jaar samen met UiTPAS, dé voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis. Zo geven we iedereen de kans om te komen genieten van ons aanbod.

‘Ik ga graag naar Lago met de kinderen. Het personeel is heel vriendelijk en ik geniet ervan dat ik in het bad even iets kan drinken met uitzicht op het kinderbad.”

Bezoeker Lago Bloesembad, wenst anoniem te blijven

Meer dan een zwembad maar net niet genoeg?

Net als het stedelijk zwembad dat op de site van Lago stond voor zijn zijn bouw, beschikt het Bloesembad over verschillende sportfaciliteiten naast het zwembad. Zo is er de Nina Derwael sporthal, een fitness met verschillende zalen en een danszaal.
Een ware aanvulling op het stedelijk sportaanbod al hebben sommige clubs wel te klagen over bepaalde aspecten van de infrastructuur. Zo kunnen door een gebrek aan plaats voor een tribune in de meeste sporthallen van onze stad geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld. Of toch heel moeilijk. En het blijft ironisch dat onze stad een gymnaste niveau olympisch goud heeft maar geen zalen waar ze kan trainen.
Correcte bedenkingen die uiteraard niks afdoen aan Lago Bloesembad als instelling in onze stad.

Meer info

Bij Lago kan je terecht voor verschillende groepslessen en voor zwemlessen voor je kinderen. Neem zeker een kijkje op hun website voor meer informatie.

Instagram