Sacré Coeur eert overleden carnavalist Roger Clerinx

Partners

De carnavalsvereniging Sacré Coeur eerde vandaag zijn overleden lid Roger Clerinx. De vereniging deed ter nagedachtenis van de voormalig schepen en carnavalist, een schenking aan Wiric vzw, een organisatie die Roger nauw aan het hart lag.

De Sacré Coeur wil zich als carnavalsvereniging ook inzetten voor sociale doelen in en rond Sint-Truiden. Op Verloure Moondag eerden ze die traditie door een schenking te doen aan Wiric, de vereniging waar hun overleden lid Roger Clerinx zich steeds voor inzette.

Op Verloure Moondag in de vroege voormiddag trok de Orde van de Sacré Coeur naar hun stamcafé Cosmo Café, waar ze Eric Hendrix, directeur van Wiric vzw ontvingen. Wiric vzw is een ondersteuningscentrum waar volwassen personen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking terecht kunnen, waar die mensen een warme thuis krijgen, kunnen rekenen op een zinvolle dagbesteding en de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. De leden van de carnavalsgroep schonken aan Hendrix in de aanwezigheid van familie en vrienden van Roger Clerinx een cheque van €500.

“Roger was een zeer geëngageerd lid van onze groep en bovenal een vriend. Hij was ook iemand die zich sinds jaar en dag sterk engageerde voor Wiric. Dat laatste is nu net de reden waarom we een schenking doen aan deze sociale instelling. De reden ook waarom onze vereniging dit met een zeer warm hart doet.”

Dimitry Flossy, voorzitter Orde van de Sacré Coeur

45 jaar Wiric

Eric Hendrix bedankte de carnavalsgroep voor het mooie gebaar.

“Bedankt dat jullie via dit mooie gebaar de herinnering van Roger in leven houden.”

Eric Hendrix, directeur Wiric vzw

Familie en vrienden van Roger hadden voor de gelegenheid badges opgespeld met een foto van hem op.

De Sacré Coeur beloofde bovendien dat zij volgend jaar tijdens bij het 45-jarige bestaan van Wiric vzw een dag zich als vrijwilliger zullen inzetten voor de vereniging.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief