Sacré Coeur eert overleden carnavalist Roger Clerinx

De carnavalsvereniging Sacré Coeur eerde vandaag zijn overleden lid Roger Clerinx. De vereniging deed ter nagedachtenis van de voormalig schepen en carnavalist, een schenking aan Wiric vzw, een organisatie die Roger nauw aan het hart lag.

De Sacré Coeur wil zich als carnavalsvereniging ook inzetten voor sociale doelen in en rond Sint-Truiden. Op Verloure Moondag eerden ze die traditie door een schenking te doen aan Wiric, de vereniging waar hun overleden lid Roger Clerinx zich steeds voor inzette.

Op Verloure Moondag in de vroege voormiddag trok de Orde van de Sacré Coeur naar hun stamcafé Cosmo Café, waar ze Eric Hendrix, directeur van Wiric vzw ontvingen. Wiric vzw is een ondersteuningscentrum waar volwassen personen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking terecht kunnen, waar die mensen een warme thuis krijgen, kunnen rekenen op een zinvolle dagbesteding en de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. De leden van de carnavalsgroep schonken aan Hendrix in de aanwezigheid van familie en vrienden van Roger Clerinx een cheque van €500.

“Roger was een zeer geëngageerd lid van onze groep en bovenal een vriend. Hij was ook iemand die zich sinds jaar en dag sterk engageerde voor Wiric. Dat laatste is nu net de reden waarom we een schenking doen aan deze sociale instelling. De reden ook waarom onze vereniging dit met een zeer warm hart doet.”

Dimitry Flossy, voorzitter Orde van de Sacré Coeur

45 jaar Wiric

Eric Hendrix bedankte de carnavalsgroep voor het mooie gebaar.

“Bedankt dat jullie via dit mooie gebaar de herinnering van Roger in leven houden.”

Eric Hendrix, directeur Wiric vzw

Familie en vrienden van Roger hadden voor de gelegenheid badges opgespeld met een foto van hem op.

De Sacré Coeur beloofde bovendien dat zij volgend jaar tijdens bij het 45-jarige bestaan van Wiric vzw een dag zich als vrijwilliger zullen inzetten voor de vereniging.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!