Samenwerking leidt tot kleurrijk project op het Sint-Martenplein!

Het is je wellicht al opgevallen… De bomen rond het Sint-Martenplein dragen dit voorjaar een lente kleedje. En wat voor één! Een leuke samenwerking tussen middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden en het grootste psychiatrische centrum van Vlaanderen, Asster, leidde tot meer kleur in de binnenstad.

Met de lente opendeur dit weekend en het bloesemseizoen in aantocht, is middenstandsorganisatie Shop & the City druk in de weer om Sint-Truiden helemaal in een fris lentekleedje te stoppen. Het Sint-Martenplein, als kern van de Stapelstraat mocht daarin natuurlijk niet ontbreken.

“De bomen op het plein kennen in de winterperiode zo’n gezellige sfeer dat we dit in het voorjaar willen doortrekken. Zo kwamen we uit bij de gebreide jasjes. Een partner die meteen de hand reikte om dit concept mee uit te dragen, was het psychiatrische centrum Asster. Deze unieke samenwerking maakt van dit idee een kleurrijk verhaal in ons stadscentrum. We zijn hen hier heel dankbaar voor!”

Team Shop & the City Sint-Truiden, Eline Dessers en Bram Deltour

Quotes bij de breiwerken

De bomen op het plein zijn niet alleen voorzien van een leuk warm jasje maar ook van bordjes met quotes.

“We willen met dit project de kans grijpen om Asster op een positieve manier in de kijker te zetten in het stadscentrum. Via de quotes, die aangebracht werden op de bomen, brengen we geestelijke gezondheid met een knipoog in de aandacht. De moeite om deze eens te komen bekijken, we zijn er trots op!”

Els Beankens en Sara Bleyen, Asster vzw

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!