Schaatspret, ook tijdens de zomervakantie!

Herinneren jullie je de eco-schaatsbaan van de kerstmarkt nog? Stad Sint-Truiden ging de huurkoop van de schaatsbaan aan om deze ook op andere momenten van het jaar te kunnen gebruiken. De vakantiewerking Bubbelpret zet hier graag op in en ook tijdens de zomervakantie wordt er vrolijk geschaatst op de piste. Een fijne meevaller op dagen waarin het weer niet echt mee wil.

Tijdens de wintervakantie kon groot en klein zich in Sint-Truiden uitleven op de schaatspiste. Die zorgde op de Groenmarkt voor sfeer en gezelligheid. Het stadsbestuur besliste deze, na een positieve evaluatie, aan te kopen en in te zetten als extra troef in het jeugdaanbod. De schaatsbaan kan in elk seizoen worden gebruikt. Zo staat ze nu opgebouwd in de Trudo sporthal waar de vakantiewerking er gebruik van maakt.

“We hebben de Glice schaatsbaan samen met zo’n 390 paar schaatsen en andere toebehoren eind 2022 aangekocht. Deze investering, die we op drie jaar afbetalen, zal gedurende 10 jaar zorgen voor schaatspret bij onze kinderen, ongeacht het seizoen. De piste is een ecologisch alternatief waarbij het energieverbruik naar 0% gereduceerd wordt.”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing & Evenementen

Bubbelpret

De vakantiewerking van Sint-Truiden, Bubbelpret, kent sinds zijn hervorming tijdens de coronaperiode veel succes. Deze zomer zijn er zo’n 3893 deelnames geregistreerd. De vakantiewerking wordt georganiseerd door Team kinderopvang en team Sport & Jeugd van Stad Sint-Truiden. Ze organiseren allerhande leuke activiteiten gaande van spelletjes, knutselactiviteiten, sport en beweging tot animaties ter plaatse en kleine uitstappen. Dat de werking nu kan rekenen op een extra activiteit door de schaatsbaan is mooi meegenomen. Zeker omdat tijdens de zomer de meeste sportclubs in onze stad in zomerreces gaan.

Het gebruik van de schaatsbaan tijdens andere momenten dan de kerstperiode is een proefproject. Na evaluatie zal bekeken worden hoe de stad nog meer gebruik uit deze baan kan halen.

“Het is niet onze ambitie om op termijn een traditionele schaatsbaan uit te baten in Sint-Truiden. Daarom zijn we blij met dit duurzaam alternatief. Hierdoor kunnen we jonge kinderen de kans geven om kennis te maken met het schaatsen en dat heeft uiteraard enkel voordelen.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!