Schade na waterlek Luikerstraat zal nog even aanslepen

Schepen Johan Mas reageerde voor HBVL over het waterlek in de Luikerstraat en de daarbij behorende schade. Volgens de schepen zal het nog enkele weken duren voor het probleem is opgelost.

Vorige week kwam er melding van een waterlek in de Luikerstraat ter hoogte van het Europaplein. Het waterlek werd diezelfde avond nog opgelost waardoor buurtbewoners weer water hadden. Door het lek is echter veel aarde weggespoeld, wat gevolgen heeft voor de ondergrond en een ondergrondse tunnel aan de Brustempoort.
Na een eerste onderzoek bleek dat de tunnel gestut moet worden om verdere schade te voorkomen. Bovendien bevindt de beschadiging zich vlak onder het wegdek en zijn er heel wat leidingen die daar lopen. Een juridische complicatie zorgt er ook voor dat het herstel even op zich laat wachten. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het waterlek en dus later zal moeten opdraaien voor de kosten.

Schepen Johan Mas verzekerd echter wel dat er geen enkel gevaar is voor verzakkingen van de omliggende gebouwen. Lees de volledige reactie op HBVL hier.

Omweg naar Luikerstraat

Ondertussen is er een alternatieve route gemaakt om de handelaren in de Luikerstraat te kunnen bereiken.
Links over het Europaplein kan je afdraaien richting Pater Damiaanhof. Via het Pater Damiaanhof kan je rechts de Capuciennensestraat inrijden en zo de Luikerstraat bereiken.

Instagram