Schepen en waarnemend Burgemeester samen in de caravan van ED TV

Stad Sint-Truiden gaat in zee met ED TV. De schooltv 2.0 die gelanceerd werd in oktober 2020 door de bekende TV figuur James Cooke. Stad Sint-Truiden gaat nu samenwerken met het platform zodat alle Truiense scholen hier gebruik van kunnen maken. Onze stad is de eerste in Vlaanderen die dit engagement aangaat.

In 2020 vertelde James Cooke op ‘Vandaag,‘ waarom hij vond dat er nood was als een platform als ED TV. Het wordt omschreven als de Netflix onder de schooltelevisie. In verschillende video’s worden soms moeilijke maatschappelijke thema’s met jongeren besproken. De thema’s zijn breed, gaande van corona tot sexting, gezonde voeding, roken en nog veel meer. EDTV gaat geen thema uit de weg en spreekt influencers, BV’s en andere mensen uit de wereld van jongeren aan om hun ervaringen te delen.
Bovendien kunnen jongeren op de website EDTV.be ook terecht voor een forum of persoonlijke chatsessie waar ze anoniem vragen kunnen stellen en met elkaar in discussie kunnen gaan.

Sint-Truiden als eerste stad in zee met ED TV

Vandaag doken Schepen van Flankerend Onderwijs en Jeugd Hilde Vautmans en waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch samen in de caravan van ED TV. Zij stelden op deze wijze hun samenwerking met de organisatie voor aan de leerlingen van campus ’t Speelhof.

Stad Sint-Truiden zal ED TV ter beschikking stellen aan alle Truiense secundaire scholen. Op die manier hopen ze dat jongeren een extra tool hebben om over moeilijke maatschappelijke thema’s te praten.

Instagram