Schepen Hilde Vautmans hoopt dat bezoekers aan Haspengouw coronaproof de streek ontdekken

Schepen van Toerisme Hilde Vautmans zette gisteren figuurlijk de poort naar Haspengouw open voor toeristen. Samen met burgemeester Veerle Heeren onthulde ze, in een dynamisch reisverslag van Ben Roelants, de lokale toeristische gids van 2021?

Vorig jaar was het door de coronamaatregelen niet mogelijk voor toeristen om de bloesemstreek te bezoeken. Om dit verlies te compenseren dacht de Stad Sint-Truiden heel wat leuke activiteiten opgesomd die toeristen coronaproof kunnen beleven.

De ontluikende bloesems zorgen altijd voor veel bezoekers aan onze streek.

De schepen hoopt dat bezoekers hun gezond verstand zullen gebruiken wanneer zij onze streek bezoeken.

Horeca pas open in mei

Het bloesemseizoen bereikt zijn hoogtepunt in april terwijl de horeca pas op 1 mei de deuren mag openen. Hierdoor verliezen zij maar ook de jaarlijkse bloesembars een tweede toeristisch hoogseizoen. Toerisme Sint-Truiden neemt daarom maatregelen om zijn partners zo goed mogelijk te ondersteunen.
Ze hopen ook dat door het grote aanbod aan activiteiten de toeristen ook na het piekmoment in april zullen blijven komen.
Horeca Sint-Truiden reageerde eerder al in de media dat zij blij zijn dat ze in mei weer van start kunnen gaan maar met een dubbel gevoel zitten over april. Toch blijven ze positief en staan ze klaar om met hun organisatie de koppen bij elkaar te steken om onze zomer te vullen met heel wat evenementen als de coronamaatregelen dat toelaten.

Bekijk hier het verslag van TVL

Instagram