Schokkende beelden uit Ter Kamerenbos en tientallen gewonden

1 april zou er een festival doorgaan in Ter Kamerenbos in Brussel. De datum doet al vermoeden dat het om een ‘fake’ event ging. Maar toch trok La Boum duizenden jongeren naar het terrein in Brussel na facebookuitnodigingen. De politie kwam er plaatsen. Er werd enorm hard opgetreden. (Omslagfoto is een stockbeeld en geen beeld van de situatie)

© VRT NWS Zowel politie als aanwezigen raakte gewond.

Zowel politie als aanwezige feestvierders waren niet lief voor elkaar. En dat is nog zacht uitgedrukt. Zo heeft de politie te paard een vrouw omgereden toont VRT NWS beelden van een politieagent die in het wild om zich heen spuit met pepperspray om jongeren op afstand te houden die hem ervan willen weerhouden om iemand te arresteren.
De agent zelf gaat ook hardhandig te werk.

2000 mensen aanwezig

Volgens officiële cijfers van de politie zouden er 2000 mensen aanwezig zijn geweest. Volgens reporters van VRT NWS waren het er veel meer.
Allemaal lapte ze de coronaregels aan hun laars. Vrijwel niemand droeg een mondmasker en toen bleek dat het om een fake festival ging, gingen de aanwezige jongeren dan maar zelf een feestje bouwen.
In totaal werden 22 mensen gearresteerd. Maar VRT spreekt dat er mogelijks nog arrestaties zullen volgen als ze de beelden van sociale media bekijken.
Het niveau van agressie van beide groepen is ongezien.

Kwade reacties op sociale media.

Ondertussen regent het verontwaardigde reacties op sociale media. Premier Alexander De Croo reageerde zeer boos op facebook:

© VRT NWS Het beeld van de vrouw die vertrappeld wordt door de politie te paard roept bij vele mensen kwaadheid naar de politie op.

De beelden kan je allemaal vinden via bovenstaand instagram bericht.

Voor het uitgebreide verslag van VRT NWS kan je klikken op deze link.