Serge Enckels loopt naar Middelkerke voor zoontje Kenric

In 2019 overleed het zoontje van Serge Enckels en Livia Raskin, Kenric, aan kanker. Als eerbetoon aan zijn Kenric liep Serge van Kerkom naar Middelkerke.

Een facebookherinnering met een video van Kenric in Middelkerke was een aanzet voor Serge om de looptocht te ondernemen. Op Radio 2 vertelt de Truiense vader hoe hij door het langeafstandslopen zijn verdriet voor Kenric een plaats kon geven.
Om aan te tonen dat het verlies van een kind niet te doen is ondernam hij de ondenkbare looptocht van meer dan 33 uur van Kerkom naar Middelkerke, ongeveer 230 km. Middelkerke heeft een speciale betekenis voor het gezin van Serge en zijn partner Livia. Het is hun tweede thuis. Maagproblemen tijdens de nacht zorgden ervoor dat hij een stuk van de tocht heeft moeten wandelen. Maar Serge haalde het en kwam aan in Middelkerke. Zijn Livia bracht via haar eigen sociale media verslag uit van de tocht.

Vilomah

De tocht was ook een manier om het goede doel Vilomah in de kijker te zetten. Vilomah is een woord uit het Sanskriet dat het best vertaald kan worden als ‘..tegen de natuur in’ het omschrijft het gevoel van machteloosheid en onnatuurlijkheid van ouders die hun kind overleven. De vzw wil ouders van overleden kinderen en kinderen in palliatieve zorg ondersteunen. Ze brengen lotgenoten bij elkaar en delen informatie uit.

Vilomah draait op donaties. Wil jij dit goede doel steunen? Aarzel dan niet en klik op deze link voor meer informatie.
Volg hen zeker ook op facebook om op de hoogte te blijven.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!