cdn_helper

cdn_helper

Simon Mignolet denkt nog niet aan stoppen

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Op zaterdag 11 februari 2023 werden Simon Mignolet en Wouter Vrancken gehuldigd door Stad Sint-Truiden. Beiden waren in de prijzen gevallen op het Gala van de Gouden Schoen. Wouter Vrancken uit Brustem als Trainer van het jaar en Simon Mignolet werd bekroond met de Gouden Schoen.

Wouter Vrancken moest forfait geven aan de publieke huldiging door professionele verplichtingen maar hij was wel aanwezig op een huldiging op het Truiense stadhuis waar hij verschillende cadeaus kreeg. Onder andere een chocoladen gouden schoen en een cartoon van de hand van Mad Men, cartoonist van HBVL. Zijn aanwezigheid was kort maar Vrancken was dankbaar voor de huldiging en al zeker dat hij samen met Mignolet dit moment kon vieren.

2de Gouden Schoen voor Sint-Truiden

Het is de tweede keer dat een Truienaar een Gouden Schoen naar huis mag nemen. Lon Polleunis was 54 jaar geleden de eerste en wordt nu gevolgd door Mignolet. Polleunis zelf kon niet aanwezig zijn op de huldiging maar stuurde via een videoboodschap zijn felicitaties.
Enkele honderden fans stonden de man van de avond op te wachten aan zijn zaak TwentyTwo Coffee. Onder luid gescandeer van Truiense en Brugse fans nam Simon Mignolet een cartoon ontvangst van het Truiense stadsbestuur. Zij onderstreepten zijn harde werk en prestaties maar spraken vooral met veel aanzien over zijn voorbeeldfunctie voor de jonge Truiense sporters.

“54 jaar na Lon mogen we een tweede Gouden Schoen in onze stad verwelkomen. Wij zijn fier op niet alleen Simon maar ook Wouter, Nina Derwael en elke sporter die onze stad op de kaart zet.”

Ingrid Kempeneers burgemeester & Stijn Vanoirbeek schepen van Sport

Het stadsbestuur bedankte ook uitvoerig de Truiense Sportdienst die de huldiging mee op poten had gezet. Zij deden dit in het verleden ook voor deze van Nina Derwael.

Ooit terug naar Stayen?

Voor de viering werden enkele oud-trainers van Mignolet gevraagd uit de periode dat hij nog voor STVV speelde. Ze noemen hem een doorzetter. Op de vraag of ze denken dat Mignolet ooit zal kiezen voor een trainersfunctie schudden ze allebei hun hoofd. Simon Mignolet heeft zijn trainersdiploma al even en kan, volgens zijn trainers, wedstrijden goed bestuderen maar ze denken dat zijn talent eerder in het management zit.

Mignolet zelf wil nog zo lang mogelijk doorgaan met het voetballen.

“Ik ben dankbaar dat ik de Gouden Schoen heb ontvangen. Zeker als keeper is dat een mooie bekroning voor hard werk. De steun van de fans is zeker een drijfveer voor me. Die steun is iets wat je krijgt, onvoorwaardelijk en dat geeft me de drive om steeds opnieuw hard te werken. Ik heb al een lange carrière gehad en wil die nog zo lang mogelijk rekken.”

Simon Mignolet

Over een terugkeer naar Stayen was Mignolet kort.

“Zeg nooit, nooit in het voetbal.”

Simon Mignolet

Mignolet trakteerde de aanwezige fans na de huldiging op een vat terwijl hij handtekeningen uitdeelde aan de vele jonge (en iets minder jonge) fans.

Bekijk hier onze samenvatting.

Lees ook

Vrijstaat A lanceert met DANSPLAN nieuw nightlife concept met oa Dr....

Vrijstaat A haalt Elektro-fenomeen Dr. Lektroluv na 8 jaar weer naar Sint-Truiden. Het optreden van de DJ kadert in een nieuw nightlife concept dat...

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

Van Dr. Lektroluv tot Midweek, Vrijstaat A lanceert eerste deel programma. 😎

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in het centrum van
Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief