Simon Mignolet denkt nog niet aan stoppen

Op zaterdag 11 februari 2023 werden Simon Mignolet en Wouter Vrancken gehuldigd door Stad Sint-Truiden. Beiden waren in de prijzen gevallen op het Gala van de Gouden Schoen. Wouter Vrancken uit Brustem als Trainer van het jaar en Simon Mignolet werd bekroond met de Gouden Schoen.

Wouter Vrancken moest forfait geven aan de publieke huldiging door professionele verplichtingen maar hij was wel aanwezig op een huldiging op het Truiense stadhuis waar hij verschillende cadeaus kreeg. Onder andere een chocoladen gouden schoen en een cartoon van de hand van Mad Men, cartoonist van HBVL. Zijn aanwezigheid was kort maar Vrancken was dankbaar voor de huldiging en al zeker dat hij samen met Mignolet dit moment kon vieren.

2de Gouden Schoen voor Sint-Truiden

Het is de tweede keer dat een Truienaar een Gouden Schoen naar huis mag nemen. Lon Polleunis was 54 jaar geleden de eerste en wordt nu gevolgd door Mignolet. Polleunis zelf kon niet aanwezig zijn op de huldiging maar stuurde via een videoboodschap zijn felicitaties.
Enkele honderden fans stonden de man van de avond op te wachten aan zijn zaak TwentyTwo Coffee. Onder luid gescandeer van Truiense en Brugse fans nam Simon Mignolet een cartoon ontvangst van het Truiense stadsbestuur. Zij onderstreepten zijn harde werk en prestaties maar spraken vooral met veel aanzien over zijn voorbeeldfunctie voor de jonge Truiense sporters.

“54 jaar na Lon mogen we een tweede Gouden Schoen in onze stad verwelkomen. Wij zijn fier op niet alleen Simon maar ook Wouter, Nina Derwael en elke sporter die onze stad op de kaart zet.”

Ingrid Kempeneers burgemeester & Stijn Vanoirbeek schepen van Sport

Het stadsbestuur bedankte ook uitvoerig de Truiense Sportdienst die de huldiging mee op poten had gezet. Zij deden dit in het verleden ook voor deze van Nina Derwael.

Ooit terug naar Stayen?

Voor de viering werden enkele oud-trainers van Mignolet gevraagd uit de periode dat hij nog voor STVV speelde. Ze noemen hem een doorzetter. Op de vraag of ze denken dat Mignolet ooit zal kiezen voor een trainersfunctie schudden ze allebei hun hoofd. Simon Mignolet heeft zijn trainersdiploma al even en kan, volgens zijn trainers, wedstrijden goed bestuderen maar ze denken dat zijn talent eerder in het management zit.

Mignolet zelf wil nog zo lang mogelijk doorgaan met het voetballen.

“Ik ben dankbaar dat ik de Gouden Schoen heb ontvangen. Zeker als keeper is dat een mooie bekroning voor hard werk. De steun van de fans is zeker een drijfveer voor me. Die steun is iets wat je krijgt, onvoorwaardelijk en dat geeft me de drive om steeds opnieuw hard te werken. Ik heb al een lange carrière gehad en wil die nog zo lang mogelijk rekken.”

Simon Mignolet

Over een terugkeer naar Stayen was Mignolet kort.

“Zeg nooit, nooit in het voetbal.”

Simon Mignolet

Mignolet trakteerde de aanwezige fans na de huldiging op een vat terwijl hij handtekeningen uitdeelde aan de vele jonge (en iets minder jonge) fans.

Bekijk hier onze samenvatting.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!