Simon Mignolet wint Gouden Schoen! Sint-Truiden plant huldiging voor hem en Wouter Vrancken

Simon Mignolet is de winnaar van de Gouden Schoen 2022. De doelman van Club Brugge kreeg de meeste stemmen achter zijn naam van de stemgerechtigde sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, scheidsrechters en vroegere winnaars van de Gouden Schoen. Wouter Vrancken sleept de titel Coach van het Jaar in de wacht. Op zaterdag 11 februari organiseert de stad Sint-Truiden een huldigingsfeest voor de laureaten.

Sint-Truiden ademt vreugde uit. Simon Mignolet, doelman bij Club Brugge, won op de avond van 25 januari de Gouden Schoen 2022. Hij werd die avond ook benoemd tot doelman van het jaar en dat voor de vierde keer op rij.
Luttele seconden na de bekendmaking regende het op sociale media al felicitaties. Ook op de accounts van Twenty Two Coffee, de koffiezaak die Simon in onze stad startte met zijn broer Wouter.

Ook STVV sprak zijn trots uit en verwees naar een gouden schoen met geel-blauwe veters.

Sint-Truiden organiseert huldiging

Enkele minuten na de bekendmaking van de winst maakte Stad Sint-Truiden bekend dat ze een huldiging zouden organiseren voor Simon Mignolet en Wouter Vrancken. De Truienaar, wonende in Brustem, werd immers verkozen tot Coach van het Jaar.

“Wat een ongelofelijk goed nieuws! 34 jaar na Odilon Polleunis, toen speler van STVV, wint er met Mignolet opnieuw een Truienaar de meest prestigieuze prijs binnen de Belgische voetbalwereld. Andere Truiense winnaar van vanavond is de Coach van het Jaar Wouter Vrancken. Deze bijzondere prestaties willen we natuurlijk op een gepaste manier vieren samen met alle inwoners en supporters. We hebben al even kort onze felicitaties aan Simon Mignolet en Wouter Vrancken overgebracht en ze hebben ons beloofd dat ze op zaterdag 11 februari naar Sint-Truiden komen voor een fantastisch sportfeest.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van sport

Vanaf 16u30 warmt een muziekband op het Heilig-Hartplein de fans op. Om 17u verschijnen Gouden Schoen 2022 Simon Mignolet en Coach van het Jaar Wouter Vrancken op het podium om gehuldigd te worden. Aansluitend is er een handtekeningensessie voorzien.

Programma van zaterdag 11 februari – Heilig-Hartplein – Sint-Truiden

  • 16u30: Verrassingsoptreden
  • 17u00: Huldiging Gouden Schoen 2022 Simon Mignolet
                                   Coach van het Jaar Wouter Vrancken

Hou 11 februari dus al maar vrij in je agenda!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!