Sint-Truiden by Lights weer van start met nieuwe aanvullingen

Vanaf 23 oktober kan je weer elke vrijdag, zaterdag en zondag de populaire winterwandeling Sint-Truiden by Lights ervaren. Speciaal voor de 7de editie zorgde Stad Sint-Truiden vele extra’s tijdens deze wandeling.

Je kan de wandeling van 5,5 km afwandelen van 23 oktober tot 6 maart. Het parcours werd aangevuld met tal van nieuwe projecties. Zo krijg je aan cultuurcentrum de Bogaard een unieke virtuele beleving dankzij videomapping en kan je er het werk ‘Black Paintings (2020)’ van Jorden Boulet bewonderen.
Maar er zijn niet alleen nieuwe projecties. De zevende editie van Sint-Truiden by Lights introduceert ook de magische wenstocht. Tijdens de tocht leren kinderen het verhaal kennen van de wensboom. Voor de wandeling kan een gratis kaart worden afgehaald bij Toerisme Sint-Truiden.

Openingsavond, Sint-Truiden by Lights XL’ en ‘Sint-Truiden by Lights & Music’

De aanraders van het parcours zijn de openingsavond, Sint-Truiden by Lights XL’ en ‘Sint-Truiden by Lights & Music’. Tijdens de grote opening van Sint-Truiden by Lights op 23 oktober geniet je op de Groenmarkt van een spetterend optreden van de getalenteerde danseressen van Dansstudio Cre@rt. Ze dansen tussen de kleurrijke fonteinen op het ritme van een muziekcompositie van de Truiense slagwerker en componist Carlo Willems ‘Fountains of Joy’. Wie zich graag volledig laat onderdompelen in de magische verlichting en de historische verhalen, kan elke tweede zaterdag van de maand deelnemen aan Sint-Truiden by Lights XL. De derde zaterdag van de maand is voorbehouden voor Sint-Truiden by Lights by Music. Bezoekers worden dan verwend met nog meer lichtbeleving en akoestische concertjes van lokale artiesten.

“Sint-Truiden by Lights XL en Sint-Truiden by Lights by Music zijn twee fantastische concepten waarbij je geniet van een wonderlijke en gevarieerde zaterdagavond vol magie, cultuur en muziek. Een onvergetelijke belevenis voor zowel jong als oud.”

Hilde Vautmans, schepen toerisme

De verlichte wandeling ‘Sint-Truiden by Lights’ is gratis en vertrekt en eindigt op de Grote Markt. Tijdens de herfst-, kerst- en krokusvakantie brandt de verlichting elke avond. Download het wandelplan op sinttruidenbylights.be of haal het plan gratis af bij Toerisme Sint-Truiden, stadhuis Grote Markt. De kaart voor de kinderzoektocht is gratis af te halen bij Toerisme Sint-Truiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!