Sint-Truiden, dat proef je!

Partners

Met de titel “Sint-Truiden, dat proef je,” stelde schepen van toerisme Hilde Vautmans vandaag samen met Ben Roelants het toeristische zomerprogramma van onze Trudostad voor.

Bij het begin van het bloesemseizoen riep Sint-Truiden al de hulp in van Ben Roelants om onze toeristische troeven in de kijker te zetten. Vandaag was hij er weer bij op ’t Speelhof waar het smakelijke zomerprogramma werd voorgesteld.

“Iedereen zal het beamen: eens je geproefd hebt van Sint-Truiden, dan wil je meer. Elke dag ontdek je hier wel iets nieuws! Mijn favorieten? Wel, voorlopig zijn dat de verschillende pop-up zomerbars, de reuzenstoelen of kunst in de natuur met Helsh(ea)ven… plekjes die sowieso op je pad liggen tijdens  een fiets- of wandeltocht. Onderweg haal ik dan mijn gereserveerde picknickmand op en dan is het gewoon rechtdoor: de natuur in!”

Ben Roelants

Picknick seizoen!

Om te tonen dat Sint-Truiden een stad en streek van de smaak is, heeft Toerisme Sint-Truiden een picknick-fietskaart opgesteld. Een fietstocht langs de mooiste plekjes van Sint-Truiden met aandacht voor de beste picknick spots.
Maar stad Sint-Truiden stuurt je niet op een fietstocht in thema van picknicken zonder een lekker mandje te voorzien. Zij gingen de samenwerking aan met een paar lokale ondernemers. Via een QR-code kan je bij een van de picknick-partners een mandje bestellen.
Een van de partners waar Sint-Truiden mee samenwerkt is

Voor ieder wat wils

Een toeristisch aanbod rond smaak draait natuurlijk niet alleen rond picknicken. Sint-Truiden werken met hun toeristische partners samen om een aanbod aan wandelingen, zomerterrassen, domeinbezoeken etc in kaart te brengen. Schepen Hilde Vautmans vertelt er meer over:

Enkele populaire, smaakvolle aanraders, die samen met de toeristische partners zijn uitgewerkt, zijn: fruitige bezoekjes, wijnterrassen en ontbijt- en avondwandelingen. Deze geven bezoekers de kans om streekproducenten persoonlijk te ontmoeten en te ontdekken hoe zij de liefde voor Haspengouw in hun producten leggen. Denk maar aan aardappelen rapen bij domein Tombos op 3 en 4 juli of wijn degusteren tijdens de opendeurdagen van wijndomein ‘Gloire de Duras’ op 18, 20 en 21 juli en bij wijndomein ‘Kitsberg’ van 14 tot 16 augustus. Nog meer extra beleving en proeverijen zijn er tijdens de ontbijtwandelingen van Brouwerij Kerkom op 11 juli en bij Kasteel van Ordingen op 8 augustus Daarnaast zijn de vele zomerbars, de Haspengouw markt en het ruime horeca-aanbod toeristische troeven.

Hilde Vautmans, schepen toerisme

Ook avonturiers kunnen deze zomer bij ons terecht voor onder andere een kampeermoment tussen de fruitbomen. Kinderen zullen zich dan weer kunnen verdiepen in speurtochten. Kortom, voor iedereen wat wils deze zomer in onze Trudostad.

Voor meer informatie over het zomeraanbod kan je terecht op de website van Toerisme Sint-Truiden.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief