Sint-Truiden hijst regenboogvlag tegen UEFA

Partners

Naar aanleiding van een omstreden wet in Hongarije tegen de LGBTQI+ rechten werd aan UEFA gevraagd om symbolisch het stadion waarin Hongarije gisteren speelde in regenboogkleuren te belichten. UEFA wou dit niet, wat tot een stortvloed aan regenboogreacties leidde. Sint-Truiden deed mee.

Het begon voor ons land in Gent waar de lichten van de de Ghelamco area in regenboogpatroon werden aangezet. In Sint-Truiden hees het stadsbestuur gisteren de regenboogvlag en werd de abdijtoren belicht in regenboogkleuren. In Sint-Truiden is er geen plaats voor discriminatie op vlak van gender of geaardheid.
Europarlementslid Hilde Vautmans gaf ook op Radio 1 haar mening over de houding van Europa ten opzichte van de daden van Hongarije. Volgens Vautmans hebben nu 14 van de 26 landen in de unie een teken gegeven dat ze de anti-homowet van Hongarije niet dulden maar dat zijn er te weinig. Volgens Vautmans zouden alle landen hier hard tegen moeten reageren.

Beluister het volledige interview met Vautmans hier.

UEFA in opspraak

Het is bijna heiligschennis om in tijden van een EK tegen een heilig huisje als UEFA kritiek te uitten. Toch deed menig voetbalcommentator en -ploeg dit al. UEFA is namelijk niet zuinig op de promotiecampagnes die ze uitvoeren betreft diversiteit in het voetbal. Dat zij nu, na al die vrolijke TV spots geen standpunt willen innemen tegen een land dat de lgbtqi+ rechten schend, is allerminst hypocriet te noemen.
Het voetbal als sport kwam de laatste jaren stevig in opspraak door gevallen van discriminatie. Denk maar aan de vele situaties waarin spelers racisme ervaren. Steeds meer spelers en ploegen nemen een stevig standpunt in tegen racisme en homohaat. De Rode Duivels knielen steeds voor een voetbalmatch om een symbolische daad tegen racisme te voegen bijvoorbeeld.

STVV liet zijn logo gisteren ook in regenboogkleuren omhullen.

Ook waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch postte gisteren samen met schepen Ingrid Kempeneers een foto aan de regenboogvlag.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief