cdn_helper

cdn_helper

Sint-Truiden in rouw na overlijden Lon Polleunis

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Afgelopen nacht overleed Lon Polleunis, de grootste speler uit de geschiedenis van STVV. Sint-Truiden werd deze ochtend wakker in rouw. Zowel STVV als Stad Sint-Truiden betuigen hun medeleven met de naasten en supporters van Lon.


Van 1962 tot 1973 was Lon Polleunis de spilfiguur en onmisbare sterspeler van STVV. Zo was hij de draaischijf van de ploeg die vice- kampioen werd in 1965-1966. De bekroning van zijn klasse volgde in 1968. Lon sleepte – als eerste Limburger en enige STVV-speler uit de geschiedenis – de Gouden Schoen in de wacht. Meer zelfs, Polleunis won de belangrijkste individuele prijs in het Belgisch voetbal met een recordvoorsprong.
Later zou mede-Truienaar Simon Mignolet hem opvolgen en in 2023 een gouden schoen in ontvangst nemen.
Polleunis maakte ook deel uit van de ploeg die in mei 1971 de bekerfinale speelde. Lon scoorde in totaal 87 goals in 283 wedstrijden voor de Kanaries. Daarmee is hij – samen met Roger Maes – clubtopscorer in eerste klasse. Welke rol hij ook bekleedde, Polleunis toonde altijd zijn talent, atletische kracht en staalharde karakter. Met zijn directe en doeltreffende speelwijze, geniale deviaties en bruisende temperament veroverde deze Truiense topper de harten van elke supporter.

Voorzitter David Meekers reageert aangeslagen op het overlijden van de geel-blauwe Gouden Schoen:

“STVV was Polleunis en Polleunis was STVV. Elke supporter – van 7 tot 77 jaar – kent Lon. Als kind leerde hij voetballen op het Trudoplein van Nieuw Sint-Truiden, met twee jassen als doelpalen. Later – in de jeugdreeksen van STVV – was hij steevast de dominante figuur. En dat zou altijd zou blijven, in de elf seizoenen dat hij onze nummer 10 was. In onze lange geschiedenis hebben we nooit een speler gekend die zo onmisbaar en geliefd was dan Lon. We zullen hem enorm missen.”

David Meekers, voorzitter STVV

Eerbetoon

STVV betuigt de komende dagen en weken uitgebreid eer aan haar opperkanarie. Zo werden de communicatiekanalen van de voetbalploeg vandaag in rouwkleuren gehuldigd. Komende zondag warmen de spelers op in een speciaal t-shirt, dat opgedragen is aan Polleunis.
Lon is ereburger van van Sint-Truiden, het stadsbestuur maakte net bekend dat ze een rouwregister zullen voorzien zodat supporters en naasten van Lon een laatste boodschap aan hem kunnen achterlaten. De Stad hing ook de vlaggen aan hun stadskantoren halfstok als rouwbetuigenis voor Lon.

“En ten slotte zullen we tijdens de volgende thuiswedstrijd – tegen Union op 8 oktober – samen met iedereen op Stayen afscheid nemen van onze Gouden Schoen. We zullen de verdere invulling afstemmen met de familie. Want uiteindelijk staan zij voorop.”

Bert Stas, brand manager

“Lon was een inspiratiebron voor vele generaties voetballers in Sint-Truiden en zal voor altijd een sportief icoon en uithangbord voor onze stad blijven. De gemeenteraad van Sint-Truiden benoemde Lon in 2021 officieel tot ereburger van de stad. Ook na zijn voetbalcarrière bleef Lon actief voor sportend Sint-Truiden als zaalwachter bij de dienst Sport van de stad.Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van de mensen die hij heeft geraakt en geïnspireerd.
Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en fans in deze moeilijke tijd.”

Truiens stadsbestuur

GHet stadbestuur opent een rouwregister dat vanaf morgen, vrijdag 22 september 2023 dagelijks kan ondertekend worden tussen 15 en 18 uur in het stadhuis op de Grote Markt. Op dinsdag is het rouwregister beschikbaar van 13 u tot 16 u.

Er is ook gelegenheid om een laatste groet te brengen in het stadhuis op dinsdag 26 september 2023 van 18 tot 19.30 uur.


Lees ook

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Hasp-O Stadsrand leert zijn leerlingen.. stemmen!

Hasp-O Stadsrand organiseerde onder hun leerlingen van de derde graat (16-18 jaar) proefverkiezingen. De leerkrachten wouden leerlingen op een actieve manier tonen hoe verkiezingen...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief