Sint-Truiden in vakantiesfeer met Sint-Zuiden en nieuwe zaken op komst

Onder de noemer Sint-Zuiden werken verschillende zaken aan de Groenmarkt en rond de Onze-Lieve-Vrouwkerk al een paar jaar samen om de vakantiesfeer in onze stad te brengen. Zij stelde vandaag hun plannen voor met de Groenmarkt als kloppend hart van de bedrijvigheid.

Kevin Vanhoegaerden, uitbater Le Greco is vol enthousiasme over het concept.

28 horecazaken slaan de handen in elkaar om tijdens de zomer een waar vakantiegevoel te creëren in het centrum van onze stad. De omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwkerk wordt één groot terras, aangekleed met 40 olijfbomen die je aan de Provence doen denken. De Groenmarkt met de fonteinen vormen de perfecte aanvulling op dit concept.

De vzw Sint-Zuiden bundelt en coördineert horecaondernemers die rond de O.L.V-kerk zijn gelegen om samen te werken. Ze maken van de autovrije straten gebruik om extra sfeer en beleving in de stad te brengen, wat Sint-Truiden nog aantrekkelijker moet maken.

“Deze samenwerking is ongezien. De goede verstandhouding, de heraanleg van de straten en pleinen rond de kerk en de investering van heel wat ondernemers in de renovatie of aankoop van panden zijnonze troeven. Dat maakt deze zone tot dé hotspot van Haspengouw.”

Voorzitter van Sint-Zuiden Kevin Vanhoegaerden (uitbater Le Greco)

10 nieuwe horecazaken op komst

De horeca heeft een zeer moeilijke periode achter de rug. Toch komen er in onze stad 10 nieuwe horecazaken bij. Koen Francis (Verdi) en Steffen Heusdens (De Klok) zijn al neergestreken op de Groenmarkt en werken hard om hun nieuwe concept binnenkort voor te stellen. Maar ook op de Grote Markt zijn er nieuwe concepten op komst. Zo zou er een zaak rond Aziatische voeding komen en in het voormalige pand van de Century heeft het team van Pacific plannen om een jonge en frisse toevoeging aan hun zaak te maken.
Bijna alle leegstaande horecapanden in de zonde van Sint-Zuiden zijn ingevuld. Schepen Johan Mas is hier zeer positief over.

“Als stad zorgden we voor de aanleg van vernieuwde straten en mooie pleinen rond de Onze-Lieve-Vrouwkerk. We kunnen alleen maar blij zijn als bijna 30 horecazaken de krachten bundelen en investeren in sfeer en beleving. De lente en de zomer kunnen beginnen in Sint-Truiden. Sint-Truiden is immers het Zuiden.”

Schepen van Handel en Middenstand Johan Mas.

Schepen Johan Mas is fier op het ondernemende karakter van de Truienaar.

Evenementen… als het weer mag

Sint-Zuiden plande in het verleden al verschillende evenementen, in de zomer maar ook in andere seizoenen bijvoorbeeld in de winter onder de naam Saint Hiver.
Achter de schermen is de folder al klaar. Naast een sfeervolle inkleding van de buitenruimte plannen de horeca-uitbaters al zeker vijf evenementen. Maar ze hebben nog meer verrassingen in petto.

Maar de organisatoren wachten natuurlijk op meer zekerheid omtrent de heropening van de horeca. De nationale regering beweerde enkele weken geleden dat 1 mei vast stond als openingsdatum voor de horeca. Nu komt deze door het afkondigen van de mini-lockdown van 4 weken in gedrang. Er is echter nog hoop indien de coronacijfers door de ‘paaspauze’ weer dalen en ons land kan doorgaan met vaccineren.

Samenwerken als middel tegen crisis

Horeca na corona staat in Sint-Truiden voor het bundelen van krachten. Positief vooruitdenken is de enige manier om met deze historische crisis om te gaan. Dat is waar Sint-Zuiden voor staat en waar ook ‘Horeca Sint-Truiden’ voor gaat.
Daarom werd ook een goede samenwerking met ‘Horeca Sint-Truiden’ opgezet. Deze vereniging waar Koen Francis en Jerome Fontaine de leiding voor hun rekening nemen, verenigd de Truiense horeca.
Daarenboven zullen alle activiteiten in overleg met Shop & The City en de markthoreca worden georganiseerd, een win-win voor iedereen.

Wij hopen alvast op de Zuiderse sfeer in onze binnenstad!

Bekijk hieronder het verslag van TVL.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Sint-Zuiden? Hou dan zeker hun facebookpagina in de gaten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!