Sint-Truiden maakt zich klaar voor de 77ste Verloure Moondagstoet op maandag 12 februari  

Op 27 januari werd door de Koninklijke Orde van de Commeduur en het Truiense stadsbestuur de affiche voorgesteld van het 77ste carnavalseizoen in onze stad. Het belooft een feestweekend te worden met als hoogtepunt de  Internationale Verloure Moondagstoet op maandag 12 februari.

Ook dit jaar leende striptekenaar Kim Duchateau zijn talenten uit aan het Truiense carnaval voor het ontwerp van de affiche. Op het beeld zien we niet alleen dansende dames die doen denken aan de vroegere iconische dansgroep de Dansmariekes maar ook verklede mensen en Binkie die de stoet voorloopt. Een mooie knipoog naar het 100-jarige bestaan van voetbalclub STVV. Binkie, de voetbalkanarie, doet ook al verschillende jaren mee aan de stoet.
De stoet rijdt op maandag 12 februari vanaf 13u33 via Schurhoven, Nieuwpoort, de Houtmarkt, de Plankstraat, het Heilig Hartplein, de Luikerstraat, het Europaplein, de Naamsevest, de Clockemstraat, de Stapelstraat, het Sint-Martenplein, de Rijschoolstraat, de Kazernestraat, het Sint-Martenplein, de Breendonkstraat, de Diesterstraat , de Beekstraat, de Zoutstraat, de Groenmarkt en dan terug via de Diesterstraat naar de Abdijstraat door het stadscentrum.

sinttruiden-carnaval-nieuws-sintruin-sintruinbegot-verloremaandag-carnavalinsintruin-sintruinbegot
@ Stad Sint-Truiden

“Op zondag 11 februari overhandig ik de sleutel en de sjerp van de stad tijdens de traditionele Machtsoverdracht in het stadhuis op de Grote Markt. Tijdens dit bruisende carnavalsweekend wordt onze stad het epicentrum van vermaak en verbroedering. Carnaval deelt haar kleuren dit jaar trouwens met STVV. Onze voetbalhelden rijden tijdens de carnavalsstoet mee om het 100-jarig bestaan van de club te vieren. Het wordt voor iedereen een onvergetelijk feest!”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Iedereen krijgt de kans om van het Truiense carnaval te genieten. Op donderdag 8 februari is er de grote andersvalidencarnavalsfuif in het feestpaviljoen op de Groenmarkt. Daarnaast voorziet Stad Sint-Truiden tijdens de carnavalsstoet een zone waar personen met een handicap in alle comfort naar de stoet kunnen kijken. Deze kan je vinden op de Naamsevest ter hoogte van Sint-Vincentius. Bezoekers van deze zone kunnen vlakbij parkeren. Hiervoor dien je je vooraf aan te melden bij team Economie, Toerisme & Evenementen van het lokaal bestuur Sint-Truiden via info.evenementen@sint-truiden.be.

Het volledige carnavalsprogramma is terug te vinden op www.raadvanelf.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!