Sint-Truiden pakt uit met allereerste horecagids

Partners

Het lokaal bestuur Sint-Truiden en Horeca Sint-Truiden presenteerden vandaag de allereerste horecagids. Deze biedt een overzicht meer dan honderd eet-en drankgelegenheden en afhaalzaken in de regio Sint-Truiden. Alle Truienaren zullen een exemplaar van de gids ontvangen. Toeristen kunnen hem afhalen aan de toeristische dienst.


De gids telt meer dan honderd pagina’s boordevol smaakvolle adresjes onderverdeeld in handige rubrieken zoals  bistro’s, restaurants, cafés, frituren, ijssalons, takeaway… In totaal worden zo’n 30.000 exemplaren van de horecagids gedrukt. In april worden deze samen met het stadsmagazine van Sint-Truiden aan huis bedeeld. De overige exemplaren worden ter beschikking gesteld aan elke Truiense gast. Je ontvangt ze bij een overnachting in een B&B of hotel, of je kan een gratis exemplaar afhalen bij Toerisme Sint-Truiden.

“We zijn ervan overtuigd dat deze pocket een waardevolle gids zal zijn voor zowel de Truienaars als onze gasten. Deze gids ademt zonder meer de bruisende sfeer van onze stad uit!”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing

De horecagids is een handige manier voor bezoekers aan onze stad om het brede horeca-aanbod te ontdekken. Hij werd op 27 maart voorgesteld tijdens een high tea op het Kasteel van Ordingen. Niet toevallig de locatie van de enige Truiense sterrenzaak Aurum.
Ook het kasteel zelf kreeg vorig jaar de vijfsterren hotelclassificatie van minister Zuhal Demir en behoort dus tot de top van de Vlaamse gastenverblijven.

Unieke zaken

De Truiense horeca draagt net als de handel bij tot de bedrijvigheid in onze stad en deelgemeenten. De zaken en hun diverse initiatieven maken onze stad uniek. Denk maar aan samenwerkingen als Sint-Zuiden waar de horeca rond het Heilig Hart-plein samenwerkt om hun hoekje van Sint-Truiden om te toveren tot een zuiderse ervaring vol evenementen.
Nieuw ook de laatste jaren zijn de zaken die horeca combineren met unieke handel. Denk maar aan Hooch Sint-Truiden, Bar’deaux of Bertha Foodbar waar je naast een lekker drankje of een hapje ook producten kunt kopen.

“De Truiense horeca verbindt mensen en maakt van Sint-Truiden een bruisende stad. Op onze mooie terrasjes in de zomer of warm bij elkaar in de winter, bij ons is het het ganse jaar gezellig vertoeven.”

Koen Francis, Voorzitter Horeca Sint-Truiden

Bekijk hieronder de reportage van TVL. (Bron.)


Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief