Sint-Truiden pakt uit met allereerste horecagids

Het lokaal bestuur Sint-Truiden en Horeca Sint-Truiden presenteerden vandaag de allereerste horecagids. Deze biedt een overzicht meer dan honderd eet-en drankgelegenheden en afhaalzaken in de regio Sint-Truiden. Alle Truienaren zullen een exemplaar van de gids ontvangen. Toeristen kunnen hem afhalen aan de toeristische dienst.


De gids telt meer dan honderd pagina’s boordevol smaakvolle adresjes onderverdeeld in handige rubrieken zoals  bistro’s, restaurants, cafés, frituren, ijssalons, takeaway… In totaal worden zo’n 30.000 exemplaren van de horecagids gedrukt. In april worden deze samen met het stadsmagazine van Sint-Truiden aan huis bedeeld. De overige exemplaren worden ter beschikking gesteld aan elke Truiense gast. Je ontvangt ze bij een overnachting in een B&B of hotel, of je kan een gratis exemplaar afhalen bij Toerisme Sint-Truiden.

“We zijn ervan overtuigd dat deze pocket een waardevolle gids zal zijn voor zowel de Truienaars als onze gasten. Deze gids ademt zonder meer de bruisende sfeer van onze stad uit!”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing

De horecagids is een handige manier voor bezoekers aan onze stad om het brede horeca-aanbod te ontdekken. Hij werd op 27 maart voorgesteld tijdens een high tea op het Kasteel van Ordingen. Niet toevallig de locatie van de enige Truiense sterrenzaak Aurum.
Ook het kasteel zelf kreeg vorig jaar de vijfsterren hotelclassificatie van minister Zuhal Demir en behoort dus tot de top van de Vlaamse gastenverblijven.

Unieke zaken

De Truiense horeca draagt net als de handel bij tot de bedrijvigheid in onze stad en deelgemeenten. De zaken en hun diverse initiatieven maken onze stad uniek. Denk maar aan samenwerkingen als Sint-Zuiden waar de horeca rond het Heilig Hart-plein samenwerkt om hun hoekje van Sint-Truiden om te toveren tot een zuiderse ervaring vol evenementen.
Nieuw ook de laatste jaren zijn de zaken die horeca combineren met unieke handel. Denk maar aan Hooch Sint-Truiden, Bar’deaux of Bertha Foodbar waar je naast een lekker drankje of een hapje ook producten kunt kopen.

“De Truiense horeca verbindt mensen en maakt van Sint-Truiden een bruisende stad. Op onze mooie terrasjes in de zomer of warm bij elkaar in de winter, bij ons is het het ganse jaar gezellig vertoeven.”

Koen Francis, Voorzitter Horeca Sint-Truiden

Bekijk hieronder de reportage van TVL. (Bron.)


Instagram