Sint-Truiden schaart zich achter Derwael

Zondag gaat Nina Derwael de strijd aan met Sunisa Lee voor het goud op de brug met ongelijke leggers. Sint-Truiden maken ondertussen alles klaar om de finale mee te volgen en Nina de nodige morele steun te geven.

Het stadsbestuur liet een spandoek ophangen met de belofte om Nina deftig te huldigen indien ze thuis komt met goud. Derwael kreeg al eens voor haar eerdere prestaties een sporthal naar haar vernoemd in het nieuwe Haspengouw Sportpark waar LAGO Bloesembad deel van uitmaakt.

Nostalgische journalistiek

Regiojournalist Jozef Croughs dook voor de gelegenheid nog eens in zijn archieven en deelde volgend bericht op sociale media.

Hij ontmoette de jonge Nina in 2010 op 10-jarige leeftijd. Ook toen had ze al haar Olympische droom.

Cosmocafé kiest voor grote schermen

Zondag kan je in het Cosmocafé op groot scherm de finale van de Olympische spelen meevolgen.

10u30: ontvangst
10u45-12u: Nina’s ‘Bridge’ morning bite
12u15: free bubbels als Nina goud pakt

Vandaag kozen ze de gelukkige winnaars van een gratis arrangement met morning bites. Deze werden getrokken door de onschuldige hand van Nina’s mama.

Hoe moet Stad Sint-Truiden volgens jullie Nina huldigen indien ze het Olympisch goud binnenbrengt? Of verdient ze sowieso al een extra huldiging na de spelen?
Onze redactie wenst haar alvast heel veel succes toe en een dikke proficiat met de reeds geleverde prestatie ook van het Belgische team.

Instagram