Sint-Truiden viert overwinning Nina Derwael

Dat Sint-Truiden fier is op Nina is duidelijk. Aanstaande woensdag 4 augustus wordt de Olympisch medaillehouder gehuldigd in aanwezigheid van de Gouverneur Jos Lantmeeters en het Truiense stadsbestuur.

Woensdag zakt de kersverse kampioen af naar Sint-Truiden. Ze zal door Stad Sint-Truiden worden gehuldigd voor haar prestaties op de Olympische Spelen waar ze een gouden medaille won voor haar oefening op de burg met de ongelijke leggers.
Nina Derwael werd met een score van 15.200 punten de allereerste Limburgse atleet die een medaille won op de Olympische Spelen.

Huldiging

Schepen van Sport Jurgen Reniers had al aangekondigd dat Derwael op een degelijke wijze gehuldigd zou worden indien ze met goud naar huis kwam. Deze vindt woensdag 4 augustus plaats op de Grote Markt om 19 u. Wat Stad Sint-Truiden zal doen om zijn kampioen te huldigen is nog niet duidelijk. Hiervoor kwam het schepencollege samen om te overleggen.

Ondertussen roepen verschillende Truienaren op tot acties om Nina te vieren. Frank Deltour van de elektronicahandel Foto Robeyns riep mensen op om hun Belgische vlaggen uit te hangen speciaal voor Nina.
Voormalig schepen van Sport en huidig gemeenteraadslid Carl Nijssens stelde voor om elk jaar op de Olympische feestdag (Olympische Dag 23 juni) de vlaggen in onze stad te vervangen door spandoeken van Nina Derwael.
De vlaggen worden geregeld vervangen voor een paar dagen voor onder andere de Vlaamse en Belgische feestdag.

Nina Derwael werd in het verleden al gehuldigd door onze stad. Omdat straten en pleinen niet naar levende mensen kunnen worden vernoemd, werd een van de nieuwe sporthallen van het Haspengouw sportpark naar haar vernoemd.

Persoonlijke felicitaties

Gymfed geeft supporters de kans om persoonlijk ( en coronaproof) hun felicitaties door te sturen naar ons Belgisch team gymnasten.
Klik op het facebookbericht hieronder voor meer informatie en voor de link om je felicitaties door te sturen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!