cdn_helper

cdn_helper

Sint-Truiden zet straatverpleegkundigen in

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Deze week zijn de eerste straatverpleegkundigen gestart in Sint-Truiden. Ivo, Ilvie en Magali gaan op het terrein zorgmijders en/of thuis- en daklozen helpen en begeleiden naar verdere zorg.

De straatverpleegkundigen zijn één van de acties die het Sociaal Huis Sint-Truiden, het Wit-Gele Kruis Limburg en het ‘Halmaalhuis’ realiseren om kwetsbare groepen in onze maatschappij te helpen. Met verpleegkundigen die de straat op gaan om met mensen in dialoog te treden willen de organisatoren de drempel naar zorg verlagen voor mensen die niet meer bij de reguliere zorg geraken, om welke reden dan ook.

“In onze stad trachten we de beste zorg voor iedereen die er nood aan heeft te ontsluiten. Helaas botsten we op een missing link om de vele vragen, bemerkingen en noden in verband met het medische luik te kunnen beantwoorden. Dankzij de samenwerking tussen verschillende partners willen we een betere en meer geïntegreerde zorg bieden. Dat betekent dat we naar de mensen toe gaan en hen begeleiden naar gespecialiseerde hulp op maat. Het Sociaal Huis voorziet de financiering van een voltijds mandaat straatverpleegkundige. Het trekt hiervoor een budget van 82.500 euro uit.”

Pascy Monette, schepen van Sociaal Beleid

Straatverpleegkundige

Het Wit-Gele Kruis Limburg heeft een team straatverpleging samengesteld dat zal bestaan uit drie verpleegkundigen. De 60-jarige Ivo Todts, 34-jarige Ilvie Awouters en 22-jarige Magali Meert. Je zal hen ongetwijfeld wel vaker tegenkomen in de stad.

“We proberen een vertrouwensrelatie op te bouwen en mensen toe te leiden naar de nodige zorgen. We merken dat voor velen de stap naar sociale -en/of medische voorzieningen erg groot is. Daarnaast helpt het om mensen goed te informeren en gezondheidsvoorlichting te geven.”

Ivo Todts

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de mensen de weg vinden naar de reguliere zorg, waaronder het ‘Halmaalhuis’. Dit zou mogelijks de eerste stap kunnen zijn in de richting van een langer begeleidingstraject.

Halmaalhuis

De straatverpleegkundige zal samenwerken met het ‘Halmaalhuis’, een nieuw project voor een brede eerstelijns huisartsenpraktijk uitgeschreven door de Vlaamse overheid. Het ‘Halmaalhuis’ heeft als belangrijkste doelstelling het verlenen van somatische zorg aan mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid binnen de ELZ Haspengouw.

Alle actoren van de geestelijke gezondheidszorg, waaronder het psychiatrisch ziekenhuis Asster, zetten hun schouders onder het project. Sint-Truiden is naast Hasselt en Kortrijk, de derde stad in Vlaanderen die inzet op straatverpleegkundigen.

Lees ook

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Hasp-O Stadsrand leert zijn leerlingen.. stemmen!

Hasp-O Stadsrand organiseerde onder hun leerlingen van de derde graat (16-18 jaar) proefverkiezingen. De leerkrachten wouden leerlingen op een actieve manier tonen hoe verkiezingen...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief