Sint-Truiden zet volop in op veilige schoolomgevingen

Partners

De omgeving rond 29 Truiense scholen wordt binnenkort verkeersveiliger. Zo worden de in- en uitgangen van de school en de zone errond duidelijker gemarkeerd. Octopuspalen geven duidelijk aan waar de oversteekplaatsen zijn.

Alle schoolomgevingen in Sint-Truiden zullen er binnenkort uniform uitzien zodat ze maximaal herkenbaar zijn voor autobestuurders. Zo komen er aan het begin van alle zone 30-schoolomgevingen octopuspalen en grondmarkeringen voor een duidelijk poorteffect. Een okerkleurig vlak met zebrapadstrepen benadrukt de veilige oversteekplaats.

β€œWe nemen verschillende infrastructurele maatregelen. Zowel voor scholen in het centrum als in de dorpen maken we de in- en uitgangen van de schoolpoort zichtbaarder, zodat automobilisten weten dat ze extra voorzichtig moeten zijn.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester en tevens bevoegd voor Mobiliteit en veiligheid.

Ingreep op maat van elke school

Bovendien maken zes scholen van de gelegenheid gebruik om meteen een schoolstraat in te richten. Afhankelijk van de specifieke noden worden er ingrepen genomen om het oversteken veiliger te maken, fietszones te faciliteren of het wachten van de ouders die kinderen komen afhalen beter te organiseren.

β€œElke schoolomgeving is uniek, daarom gaan we voor de nodige ingrepen om aan de specifieke noden van elke school te voldoen. Dit om de omgevingen maximaal verkeersveilig in te richten. Uiteindelijk willen we kinderen motiveren om met de fiets te komen. Dat is goed voor hun zelfstandigheid en het bevordert een gezonde en actieve levensstijl. Wat dan weer bijdraagt tot een betere concentratie op school.”

Peter Deltour, schepen van flankerend onderwijs

Voor dit dossier doet het lokaal bestuur opnieuw een beroep op de Vlaamse subsidies aan gemeenten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van schoolomgevingen. Steden en gemeenten kunnen jaarlijks voor maximum 10 scholen zo’n subsidie aanvragen.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief