Sociale diensten starten onderzoek naar persoon die aan station sliep

De Truiense sociale diensten zijn op pad gestuurd om te onderzoeken wie de persoon was die onlangs aan het Truiense treinstation sliep. Dat bevestigt Pascy Monette, schepen van sociale dienstverlening aan onze redactie.

De persoon werd opgemerkt en zijn foto werd op sociale media verspreid.

Onderzoek gestart

Onze redactie nam op met de verantwoordelijke schepen Pascy Monette. Deze vertelde ons dat het nog niet duidelijk was of de persoon al gekend is bij de diensten.

“Ik heb aan mijn diensten gevraagd om de situatie te onderzoeken. We krijgen geregeld meldingen van mensen die op straat of aan ons station slapen. Vaak gaat het over mensen die even voor de nacht halt houden in onze stad. Wij bieden steeds hulp aan en maken dan onder andere gebruik van een van onze noodstudio’s.”

Pascy Monette, schepen sociale diensten

De Truiense sociale dienst heeft geen structurele noodopvang maar wel twee studio’s die ze huren. Voor ieder mens die op straat terecht komt is er namelijk een andere aanpak nodig. Gezinnen bijvoorbeeld kunnen namelijk niet naar grote opvangcentra in Hasselt of Brussel. Daarvoor dienen de studio’s die door de sociale diensten van onze stad worden gebruikt.
Indien er nood is aan extra opvang worden er vakantiewoningen gehuurd om gezinnen in onder te brengen.

Monette benadrukt dat wie hulp nodig heeft steeds terecht kan bij het sociaal huis. Dit niet alleen voor vragen naar crisisopvang maar ook met vragen over energiefacturen, etc
Je kan meer informatie vinden via: www.ocmw-st-truiden.be , of telefoneer naar: 011 60 60 44 .

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!