Sören Moens vandaag in de Zondag over Dartssport in Sint-Truiden

In september nam Sören Moens de facebookpagina Darts België over. Deze groeide al snel uit tot een groep met meer dan 12.000 leden. Darts is in onze streken dan ook een populair iets en kreeg net als padel door corona ook een enorme boost. (bron: de Zondag)

De facebookgroep is een echte hub geworden voor de sport in Sint-Truiden en veel verder. Ze organiseren giveaways, inzamelacties voor het goede doel en interviewen geregeld bekendere dartsers. Op deze manier maken ze de sport aantrekkelijk voor beginnende spelers. Deze kunnen in de groep ook steeds ondersteuning vragen wanneer ze in de dartswereld stappen.
Moens hoopt een samenwerking aan te gaan met een lokaal reisbureau om met lokale spelers naar een groot toernooi in Engeland te gaan.

Darts, zeker meer dan een cafésport

Voor rond de 100 euro heb je volgens Sören Moens al alles in huis gehaald om te kunnen oefenen voor de sport (bord, pijlen…) De lage instapkost is volgens hem een van de redenen dat de sport populair is en populairder wordt.
Dimitri Van den Bergh, ook wel bekend als Dancing Dimi, heeft de sport ook een enorme boost gegeven. In 2020 won hij de World Match Day en dit jaar werd hij 16de op het WK.

Je kan de facebookpagina van Darts België vinden via deze link.

Instagram