Sportkampioenen gevierd in Sint-Truiden

Vrijdagavond vond opnieuw de kampioenenviering van de stad Sint-Truiden plaats, dit na twee jaar afwezigheid door corona. In de Trudo Sporthal bedankte het stadsbestuur en de sportraad van Sint-Truiden 325 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

De kampioenenviering eert de Truiense sporters en sportclubs. Het Truiense sportgala koos dit jaar Britt Herbots als Sportvrouw van het Jaar. De volleybalster speelt bij het Italiaanse Il Bisonte Volley Firenze en werd er uitgeroepen tot meest waardevolle speelster. In de FIVB Nations League werd Herbots topscorer en uitgeroepen tot beste aanvaller.
De titel van Sportman van het Jaar ging voor de vierde keer naar Simon Mignolet. De doelman werd kampioen van België met Club Brugge en had met meerdere belangrijke reddingen een groot aandeel in de titel. Momenteel zit Simon Mignolet in de selectie van de Rode Duivels op het WK voetbal 2022 in Qatar.

“Fantastisch welke sporttalenten we dit jaar in de bloemetjes kunnen zetten. Britt en Simon zijn enorm waardevolle stadsambassadeurs en zetten Sint-Truiden op de internationale sportkaart. Deze twee topatleten zijn met hun nationale en internationale uitstraling voorbeelden voor alle toekomstige sporters. Met recht en reden zijn zij onze Truiense sportpersoonlijkheden van 2022”.

Stijn Vanoirbeek, schepen van sport

Speciale trofeeën 2021-2022

Andere trofeeën waren die van Beloftevolle Jongere (Angela Raskin, Karateclub Tomodachi) Sportclub (Davost), Sportploeg (Dames Beloften Handbal Sint-Truiden), Sportverdienste Algemeen (Lucien Degros, Stichter van KTACT), Sportverdienste Club (Ward Nijskens, Davost) en de G-Sporttrofee (Tim Celen).

“Al onze sporthelden, lokaal, nationaal of internationaal, zijn een rolmodel voor onze Truiense jeugd. Ze inspireren en stimuleren hen om te sporten en te bewegen.”

Nina Kvikvinia, schepen van jeugd

Ten slotte werd ook het bijzondere Gouden Clubhart voor Sportvrijwilliger van het Jaar opnieuw uitgereikt.

“Onze sportclubs zouden niet kunnen overleven zonder de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun favoriete vereniging. Dit jaar was het de beurt aan Benny Mariën (Aviat Wandelclub) en Ernest Hayen (KVV Zepperen-Brustem). Dikke merci! We kijken nu al uit naar de sportieve prestaties van 2023. Dat wordt ongetwijfeld weer een topjaar!”

Hilde Vautmans, waarnemend burgemeester

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!