Stad haalt zandzakjes op

Stad Sint-Truiden zal de zandzakjes, die werden rondgebracht bij gezinnen na de overstromingen ophalen. Dat maakte de stad vandaag bekend.

Stad Sint-Truiden raadt zijn bewoners aan om de zandzakjes te bewaren. Ze zijn UV-bestendig en kunnen tot 2 jaar lang bewaard worden indien je ze droog houdt.
Wie toch geen blijf weet met de standzakjes kan deze op 26 juli aanbieden voor ophaling. De stadsdiensten zullen de zakjes dan ophalen als deel van de glasophaalronde.
Je dient de zakjes dan gewoon buiten aan je woonst te leggen.

Gezien de kans op wateroverlast dit weekend niet ondenkbaar is, is het wel aan te raden om de zakjes te houden.

Team work

Tijdens de eerste hevige dagen van de overstromingen op ons Truiens grondgebied schoten verschillende vrijwilligers, waaronder ook vele gemeenteraadsleden, te hulp om zandzakjes te vullen. Onder andere (toenmalig)waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch ging toen de baan op om de zandzakjes uit te delen.
In een interview in HBVL sprak hij daags na de overstromingen en de terugkeer van burgemeester Veerle Heeren, vol lof over de stadsadministratie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!