Stad investeerde 21.270 euro in Terbiest en de Bouwdoos werd geboren

Terbiest heeft er een nieuwe ontmoetingsplaats bij met paviljoen, sportfaciliteiten en een veilige speelplaats. Dit vernieuwde plein is het eindresultaat van het participatietraject ‘Buitenpret, buurt aan zet’ dat startte in 2018.

Het stadsbestuur van Sint-Truiden en de buurtbewoners zijn in 2018 gestart met het participatietraject ‘Buitenpret, buurt aan zet’. Het bestond uit verschillende fases. Eerst werden 45 speelterreinen op het grondgebied geanalyseerd. Daarna konden buurtbewoners concrete voorstellen doen om van deze plekken toegankelijke kind- en jeugdvriendelijke buurtontmoetingsplaatsen te maken die beantwoorden aan de hedendaagse en toekomstige behoeftes van de wijk.

“Uit de analyse die we 3 jaar geleden deden bleek dat we over best wat leuke plekjes voor kinderen en jongeren beschikken maar dat ze niet altijd afgestemd waren op de noden van de buurt. Daarom zijn we de buurtbewoners in eerste instantie gaan bevragen. Waar hebben ze nood aan? Welke toestellen mogen erbij komen? Moeten er extra bomen geplant worden? Zo ontvingen we via deze participatie al snel tal van concrete voorstellen die we de voorbije periode in uitvoering hebben gebracht of die nog op de planning staan.”

Hilde Vautmans, schepen van jeugd.

Inwoners Terbiest lagen aan basis vorming plein

Ook de inwoners van Terbiest werden bevraagd over pleintjes in hun buurt. Het plein van de Bouwdoos moest volgens hen een ontmoetingsplek voor alle leeftijden worden. Met aandacht voor een veilige speelplek voor de kinderen uit de buurt.
In totaal investeerde de stad Sint-Truiden 21.270 euro in de Bouwdoos van Terbiest. Dat budget ging naar de aankoop van onder meer een voetbalkooi, paviljoen, een klimboom, een picknicktafel, beplanting en een veilige natuurlijke afsluiting.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!