cdn_helper

cdn_helper

Stad ondersteunt zomerscholen

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Begin deze maand kondigde wij exclusief aan dat drie Truiense scholen zomerschool zouden organiseren in samenwerking met Stad Sint-Truiden. Vandaag maakte het stadsbestuur het nieuws bekend en gaven ze meer details.

In 2020 lanceerde de Vlaamse overheid het concept zomerscholen. Een initiatief waarbij alle kinderen en jongeren de kans krijgen om te leren en te spelen in de zomervakantie zodat ze vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet kunnen gaan. 

Kris Selis, directeur van Basisschool Momentum, sprak met VRT nieuws over het succes van dit initiatief. Dit jaar hebben 75 kinderen zich ingeschreven voor de zomerschool. De zomerschool is een totaalpakket waarbij leerlingen in de voormiddag oefeningen doen rond rekenen en taal. In de namiddag is er dan aandacht voor verschillende andere activiteiten zoals sport.
Het stadsbestuur van Sint-Truiden ondersteunt dit project met volle goesting.

Samenwerking tussen het onderwijs en lokaal bestuur

“Als stadsbestuur willen we dit mooie initiatief steunen. We hebben dan ook een open vraag gesteld aan de Truiense scholen om een zomerschool te organiseren. Drie basisscholen -De Zonnebloem, De Letterfant en Momentum- stelden gingen op de vraag in. Het mooie aan de zomerschool is dat de leerlingen in de voormiddag les krijgen en in de namiddag kunnen genieten van ontspannende activiteiten! De ideale mix om de overgang te maken tussen de grote vakantie en de start van het nieuwe schooljaar. Zelf engageer ik me om ook een uur les te geven en de kinderen te motiveren tijdens deze laatste weken van de zomervakantie.”

Hilde Vautmans, schepen van onderwijs

In totaal zijn er over de drie deelnemende scholen 150 plaatsen voorzien (50 per vestiging). Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch is tevreden dat Sint-Truiden geld krijgt van de Vlaamse Overheid om de zomerklassen te financieren. De subsidie bedraagt 45 euro per leerling per dag.
Ook het Truiense bestuur draagt zijn steentje bij voor de zomerschool. Zo stellen ze personeel ter beschikking en betaalt ze de namiddagactiviteiten zoals zwembeurten voor de leerlingen.

“We zijn alvast erg tevreden dat we samen met de scholen dit initiatief kunnen nemen en we zullen er alles aan doen om er een leerrijke én een fijne ervaring van te maken voor de kinderen. Wat ons betreft mogen de zomerscholen elk jaar plaatsvinden. We zijn de zomerlesgevers en scholen dan ook heel dankbaar voor deze inspanning. Investeren in onze kinderen is de beste investering!”

Hilde Vautmans, schepen van onderwijs

Gratis, maar inschrijven verplicht

De zomerscholen gaan door van 9 augustus tot en met 20 augustus 2021 van 9u tot 16u. Ieder kind van 6 tot en met 12 jaar mag hier aan deelnemen. Deelname is gratis, maar men moet wel op voorhand inschrijven. Inschrijven kan via mail naar:

BS De Zonnebloem: [email protected]
BS De Letterfant: [email protected]
BS Momentum: [email protected]

Lees ook

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief