Stad organiseert infomoment voor bewoners Triamant

Op vrijdag 7 juli organiseren het lokaal bestuur Sint-Truiden en het Zorgbedrijf van 18u tot 19u een infomoment op de site van Triamant in Velm. Alle bewoners van de flats van Triamant en hun familie worden hiervoor uitgenodigd.

Het Truiense stadsbestuur heeft het crisismanagement van Triamant Velm overgenomen. Het bestuur heeft er onder andere voor gezorgd dat de bewoners drie maaltijden per dag krijgen via het Zorgbedrijf en ook dat er verpleegkundige permanentie is. Toch hebben al een paar inwoners ervoor gekozen om te verhuizen. Het stadsbestuur raadt dit af en vertelt dat bewoners beter eerst grondig hun contracten lezen.

Het rommelt volgens de bewoners al enkele tijd rond Triamant. Het project werd voorgesteld als een gemengde woonvorm waar ouderen in assistentiewoningen konden wonen, er een woonzorgcentrum was en er geregeld activiteiten werden georganiseerd. Het complex heeft ook een zwembad dat bewoners konden gebruiken voor revalidatiedoeleinden.
Van het zwembad alsook de verschillende activiteiten is al even geen spraken, zeggen verschillende bewoners op oa HBVL. Bewoners getuigen over torenhoge rekeningen waar weinig service voor in de plaats komt.

Infovergadering

Om de gemoederen van inwoners te bedaren zullen ze een infomoment organiseren op vrijdag 7 juli. Dit moment is specifiek voor de inwoners van de flats van Triamant, niet de inwoners van het woonzorgcentrum. Dit wordt al enige tijd beheert door de zorggroep Orelia. In het woonzorgcentrum zijn geen problemen vastgesteld.

“Het infomoment komt er voor de bewoners van de flats van Triamant en voor hun familie. We willen hen verder informeren over de maatregelen die het lokaal bestuur de voorbije week genomen heeft rond zorgpermanentie en maaltijdbedeling. Gezien er geen problemen zijn bij het woonzorgcentrum Orelia, voorzien we voor deze bewoners geen verdere toelichting door het lokaal bestuur. Zoals steeds kunnen zij met hun vragen terecht bij het management van Orelia”.

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Ondertussen is bevestigd door het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de flats van Triamant geen erkende assistentiewoningen zijn. Dit betekent dat deze woningen onder de regelgeving van particuliere huurwoningen vallen.

“Het is erg belangrijk dat de bewoners van de flats de modaliteiten van hun huur- en/of zorgcontract grondig nalezen en zich eventueel juridisch laten bijstaan”. e begrijpen dat de bewoners en hun familie met heel veel vragen zitten. Wij delen die bezorgdheid en hopen tijdens het infomoment meer duidelijkheid te geven over wat het lokaal bestuur en het Zorgbedrijf voor hen in deze situatie kunnen betekenen. We garanderen dan ook dat we verder blijven zorgen voor de zorgpermanentie en de maaltijden tot er een structurele oplossing wordt gevonden.”

Pascal Monette, schepen van Sociale zaken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!