Stad Sint-Truiden kiest voor digitale informatieborden met een interactief element

Wie door Sint-Truiden loopt had ze al eens gespot, de digitale informatieborden. De laatste weken stonden er nog een paar ingepakt maar gisteren werden de borden aan de pers voorgesteld.

De borden vervangen de welbekende plakpalen waar verenigingen en stad affiches ophingen. Met de borden wil Sint-Truiden inzetten op digitalisering om zijn status als slimme stad nog wat te versterken.
Momenteel staan er 7 bordenverspreid over het stadscentrum. De rest van de 21 borden staan binnen in de gemeentelijke gebouwen.

©TV Limburg “Je kan er allerlei informatie opzetten. Wervende communicatie maar ook crisiscommunicatie zoals de laatste update van de coronamaatregelen.” Burgemeester Veerle Heeren

Investering van 270.000 euro

Voor het plaatsen van de borden werd beroep gedaan op s-LIM, Smart Regio Limburg. Een corporatieve die Limburgse besturen helpt om de nieuwste technologie te implementeren in hun gemeenten.
De investering in de borden komt neer op 270.000 euro maar dit bedrag komt uit de middelen van s-LIM.

Interactief

Momenteel zal er alleen stedelijke informatie op de borden te zien zijn maar op termijn worden ze echt interactief. Zo kunnen inwoners en bezoekers aan onze stad op de touchscreen borden dan zoeken naar de informatie die ze zoeken.

Bekijk hier het verslag van TVL.