Stad Sint-Truiden komt met plan voor zonevreemde bedrijven

Stad Sint-Truiden gaat een plan van aanpak opstellen voor de zogenaamde ‘zonevreemde bedrijven.’ De dienst Ruimtelijke uitvoering zit namelijk met een verouderd plan dat ze nu willen updaten zodat bedrijven in bepaalde zones in orde zijn.

Stad Sint-Truiden gaat het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) aanpassen zodat bepaalde zonevreemde bedrijven in onze stad duidelijkheid krijgen over de locatie van hun bedrijfsactiviteit en wat ze daar kunnen uitvoeren.
In een Ruimtelijk Uitvoeringsplan kan een stadsbestuur bepaalde delen van de stad/gemeente intekenen als zones die specifiek bestemd zijn voor bijvoorbeeld industrie of handel. Op die manier kan er bijvoorbeeld een industriƫle zone worden ontwikkeld of kunnen oude handelszones omgezet worden naar woongebieden.

Verouderd plan van 2006

Het stadsbestuur wil specifiek het RUP rond zonevreemde bedrijven opnieuw bekijken. Dit plan dateert uit 2006 en verviel in 2016.
Zonevreemde bedrijven zijn bedrijven wiens activiteit niet aansluit met de Ruimtelijke Uitvoeringszone waarin ze zich bevinden. Denk maar recentelijk aan de Jumbo in Brustem die gedeeltelijk op landbouwgebied zou liggen.
Om ervoor te zorgen dat de bedrijven (waaronder het Kasteel van Ordingen) in de toekomst niet in de problemen komen met hun bedrijfsactiviteit, zal het stadsbestuur in samenspraak met hen het RUP bekijken en aanpassen.

In HBVL zegt Richard Sleurs, eigenaar en zaakvoerder van het Kasteel van Ordingen, tevreden te zijn met de plannen van het stadsbestuur. Hij meent dat er op deze manier een duidelijker kader kan komen voor vele bedrijven die zonevreemd zijn zodat zij goed weten wat wel en niet kan voor hun zaak.

Lees er meer over op HBVL.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!