Stad Sint-Truiden lanceert crimispel voor jongeren.

De stad Sint-Truiden lanceert een bloedstollend crimispel: de bomenbeul. Het is een interactieve speurtocht die zich afspeelt in het stadscentrum. Centraal staat een onbekende dader die bomen vernielt. De politie staat voor een raadsel. Daarom schakelt ze privédetectives in. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen zich hiervoor opgeven. De gratis speurtocht is goed voor uren plezier en spanning.

Om een nog onbekende reden gaat een vandaal bomen in de streek te lijf met een hakbijl. Wat is zijn motief en kan jij hem ontmaskeren? Ga als een echte detective op spannende speurtocht! Via je mobiele telefoon sta je in contact met de fictieve politiecommissaris Dedecker. Hij geeft je tips of bijkomende raadsels die je helpen in je zoektocht.
Het crimispel komt er na vraag van de Truiense Jeugdraad. Die vroeg om tijdens de zomervakantie met meer activiteiten voor jongeren te komen.


“Het spel is gericht op spelers ouder dan 14 jaar maar ook jongere kinderen kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Met deze crimitocht maken spelers op een leuke en interactieve manier kennis met onze stad. Het is een leuk extraatje voor iedereen die deze zomer op zoek is naar een meeslepende activiteit in de streek. Ook toeristen kunnen zo op een laagdrempelige manier de stad ontdekken.”

Hilde Vautmans, schepen toerisme


Deelnemen aan de tocht is volledig gratis en neemt zo’n 2 uur in beslag. Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten.


Alle praktische info: https://www.sint-truiden.be/bomenbeul 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!