Stad Sint-Truiden lanceert inzamelactie voor poetsmateriaal

De dienst Buurtwerking werkte de afgelopen week al samen met het Truiense Rode Kruis voor een inzamelactie. Nu lanceren ze een tweede actie. Dit keer om poetsmateriaal in te zamelen voor de slachtoffers van de wateroverlast.

Het water is stilletjes aan overal weggetrokken wat de ravage van de wateroverlast pas echt blootlegt. Voor de opkuis van het dorp Esneux lanceert Stad Sint-Truiden samen met het Rode Kruis een inzamelactie rond poetsmateriaal. Het materiaal zal naar het dorpje worden gebracht.
Op vrijdag 23 juli van 14u tot 17u wordt een inzameling georganiseerd van nog bruikbare emmers, vloertrekkers, schoppen, borstels, dweilen, poetsproducten en werkhandschoenen in het voormalige gebouw van de Jeugduitleendienst in de Rellestraat.

Peter Deltour, gemeenteraadslid met een verleden als Rode Kruis vrijwilliger lanceerde de oproep ook op zijn persoonlijke sociale media.
Hij bedankte alle helpende handen die reeds kledij hebben geschonken of mee hebben geholpen om de inzamelingsactie op poten te zetten.

Met behulp van vrijwilligers werd in het stadswerkhuis gedoneerde kledij verzameld en gesorteerd voor het getroffen dorp Esneux.

Doneren kan nog steeds

Heb je geen materiaal om te schenken? Dan kan je nog steeds een monetaire donatie doen aan het Rode Kruis Nationaal via het noodrekeningnummer 2525. Je kan ook rechtstreeks de steunacties voor Esneux steunen via het rekening nummer en naam Hulpactie Esneux Buurtwerking-Rode Kruis: BE73 9734 0661 6960.
Ook verschillende winkels doen acties. Zo kan je bij de Carrefour op de Grote Markt je aankoopbedrag van je boodschappen laten afronden om geld te doneren voor de slachtoffers van de wateroverlast.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!