Stad Sint-Truiden maakt gebruik van Qvax

Vorige week ontvingen we de communicatie dat het vaccinatiecentrum Sint-Truiden- Gingelom-Nieuwerkerken vanaf vandaag 12 april, actief zou zijn op Qvax. Het vaccinatiecentrum staat inderdaad al in het systeem maar zal waarschijnlijk pas vanaf morgen actief zijn.

Als Truienaren zich vorige week inlogde op de website van QVax konden ze het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden niet kiezen en konden ze zich dus niet op de reservelijst inschrijven. Niet abnormaal gezien Sint-Truiden de testfase van Roeselare en Deinze ging afwachten om daarna te beslissen of ze gebruik gingen maken van het QVax systeem.

Vandaag kan je lezen op de website laatjevaccineren.be dat er nu in totaal 36 vaccinatiecentra zich hebben aangemeld voor het systeem. Sint-Truiden is er een van al staat het centrum nog niet op actief.

NC Je kan je inschrijven voor de reservelijst van het vaccinatiecentrum in de Minderbroederskerk. Het centrum is wel nog niet actief in het QVax systeem.

Dit is niet abnormaal omdat gemeenten nog tot morgen hebben om te kiezen of ze voor het QVax systeem kiezen.

Hoe inschrijven?

Wil je je inschrijven op QVax om zo op de reservelijst van jouw dichtstbijzijnde vaccinatiecentrum te geraken?

  • Surf naar de website Qvax.be.
  • Maak een account aan adv je rijksregisternummer.
  • Wanneer je een account hebt aangemaakt, kan je het vaccinatiecentrum in jouw buurt aanduiden als voorkeur.
  • Kies de momenten dat je beschikbaar bent.
  • Je bent nu ingeschreven voor de reservelijst van het vaccinatiecentrum in jouw buurt.

Mensen die zich inschrijven voor de reservelijst worden op basis van dalende leeftijd opgeroepen. Het maakt dus niet uit hoe snel je je inschrijft. De vaccinatieplanning met de vooropgestelde voorrangsregels wordt aangehouden. Het belangrijkste doel van deze reservelijst is om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te vaccineren door geen vaccins verloren te laten gaan.

Opgepast, de wachtrij van Qvax kan lang zijn. Raak dus niet in paniek als je niet onmiddellijk kan inloggen.

Update aantal vaccinaties

Stad Sint-Truiden gaf vandaag zijn wekelijkse update over het aantal vaccinaties in het centrum.

De versnelling is duidelijk ingezet met deze week 2.130 vaccinaties op de planning en volgende week zelfs 3.100 vaccinaties die kunnen gezet worden in onze gemeente. Hierbij maakt Sint-Truiden een felle inhaalbeweging. Het vaccinatiecentrum Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken liep namelijk wat achter betreft het vaccinatiegehalte van de oudere bevolking.
Gezien Sint-Truiden een sterk vergrijsde populatie kent en alles natuurlijk afhangt van het aantal vaccins dat wordt geleverd, is dit geen verassing. Met meer dan 5000 spuitjes om te zetten op twee weken tijd kan de inhaalbeweging worden ingezet.