Stad Sint-Truiden neemt stappen na beslissingen Overlegcomité

Het Truiense Stadsbestuur neemt na de beslissingen van het Overlegcomité. Zo zullen ze de werking van het Digipunt verlengen en krijgen horecauitbaters extra terrasruimte.

Al 208 mensen maakten gebruik van de diensten van het Digipunt op de Truiense Grote Markt. De medewerkers merkten op dat bepaalde vragen over de aanvraag van het Covid Safe Ticket en het gebruik van Itsme steeds terug kwamen. Bewijs genoeg voor het Truiense bestuur om het Digipunt nog even open te houden.

“47% van deze vragen ging over het aanvragen van een Covid Safe Ticket en 40% over de installatie van Itsme. Hieruit kunnen we duidelijk afleiden dat het digitaal contact met de overheid niet voor alle burgers even gemakkelijk verloopt. Daarom zoeken we via verschillende initiatieven contact met de burger en zetten we in op een goede ondersteuning.  Elke burger kan rekenen op een goede dienstverlening. Als stadsbestuur engageren we ons ook voor een e-inclusief beleid. De oprichting van het Digipunt kadert binnen deze visie.”

Hilde Vautmans, schepen van burgerzaken

Itsme heeft sinds het invoeren van Covid Safe Ticket problemen. Deze problemen zorgen ervoor dat het downloaden van een CST net wat moeilijker wordt voor mensen die niet vaak met digitale applicaties etc werken.
De dienstverlening van het Digipunt is volledig gratis en persoonlijk. De informatie wordt ook steeds laagdrempelig gegeven. Op deze manier hoopt het stadsbestuur zijn burgers zo goed mogelijk te ondersteunen met de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die ingaan vanaf 29 oktober en 1 november.

Praktische informatie

Je vindt het tijdelijk digipunt in het stadhuis op de Grote Markt (dienst Toerisme).

Het digipunt zal in november geopend zijn op:

  • Zaterdag 6 en zaterdag 13 november van 9 tot 13u
  • Woensdag 3 november, donderdag 4 november en vrijdag 12 november van 9 tot 16u

Je kan er op deze momenten zonder afspraak en gratis terecht voor digitaal advies en hulp.

Opgelet: Breng je eID én de pincode mee. Of de logingegevens van je Itsme account.

Je kan bij het Digipunt terecht voor ondersteuning voor oa:

  • het digitaal aanvragen van hun Covid Safe Ticket of coronapas;
  • het installeren van itsme op hun smartphone;
  • het digitaal aanmelden met eID in het algemeen;
  • het activeren digitale sleutel;
  • het installeren van aps in het algemeen met als voorbeeld BE-Alert, de stadsapp en informatie over de mogelijkheden van deze app;
  • het aanvragen van digitale documenten/ producten bij ons als lokaal bestuur;
  • het gebruik van onze online afsprakenmodule. 

Extra steun voor Truiense horeca

Stad Sint-Truiden had de Truiense horeca al de optie gegeven om terrasruimte uit te breiden. Deze maatregel was al eens verlengd en zou normaal gezien eind oktober aflopen. Vandaag werd op het schepencollege echter beslist dat horecaondernemers naast hun vaste terrasconstructie ook twee rijen tafels en stoelen extra mogen zetten. Hierdoor wordt de terrasruimte uitgebreid.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!