Stad Sint-Truiden roept jongeren op voor Johnson & Johnson-vaccin

Stad Sint-Truiden lanceerde vandaag een oproep naar alle jongeren tussen de 18 en 40 jaar. Op 29 juni 30 juni en 7 juli kunnen zij zich namelijk in het Truiense vaccinatiecentrum laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin.

Het Johnson & Johnson vaccin mag niet gegeven worden aan mensen boven de 41 jaar. Lang wist men niet wat met de overschotten van het vaccin te doen. De regering heeft nu beslist dat mensen jonger dan 41 vrijwillig kunnen kiezen om het Johnson & Johnson-vaccin te krijgen.
Ook het vaccinatiecentrum Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken roept nu jongeren op die interesse hebben in het vaccin.

Wil je jezelf laten vaccineren met Johnson & Johnson? Dan schrijf je je best in via de website van Qvax. Wanneer je je inschrijft voor de reservelijst kan je aangeven of je het Johnson-vaccin wilt.
Het vaccinatiecentrum vaccineert op volgende momenten met het Johnson & Johnson-vaccin:

  • dinsdag 29 juni (16u-20u),
  • woensdag 30 juni (16u-20u)
  • woensdag 7 juli (uren nog niet gekend)

Let wel, uitnodigingen kunnen ten vroegste 2 dagen voor de effectieve vaccinatie verstuurd worden. Wanneer je wordt ingeënt met het vaccin van Johnson & Johnson ben je er na één dosis vanaf. Een groot voordeel voor jongeren die deze zomer willen reizen of naar evenementen willen gaan. Het voorleggen van een vaccinatiebewijs zal bij vele evenementen deze zomer van belang zijn.

Twijfels? Neem gerust een kijkje op volgende website. Hier kan je informatie vinden over de verschillende vaccins.