Stad Sint-Truiden zet pleegzorg in de kijker

Partners

Tijdens de Week van de Pleegzorg, die loopt van 10 tot 19 november 2023, zet het lokaal bestuur Sint-Truiden pleegzorg in de kijker. De stad engageerde zich immers begin dit jaar om samen met Pleegzorg Limburg actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen. Verder ontwikkelt het stadsbestuur verschillende initiatieven om pleeggezinnen te ondersteunen.

Met het label van pleegzorgstad wil het stadsbestuur aangeven dat zij de pleegzorg in zijn geheel genegen zijn en dat ze Pleegzorg Limburg actief willen ondersteuning in hun acties. Pleegzorg gaat niet alleen over kinderen maar kan ook geen over volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek maar de plaagzorg in zijn geheel kennen we vooral van de nood aan opvang voor minderjarigen in een problematische situatie. In Onze stad zijn er zo’n 65 pleegzorgsituaties. Voor de meeste situaties in onze stad is een oplossing gevonden.

“Momenteel staan er 4 pleegkinderen of – gasten op de wachtlijst in onze stad, in de provincie Limburg zijn dat er 85. Elk kind heeft een veilige, warme omgeving nodig om op te groeien. Soms kan dat (tijdelijk) niet thuis. Het is hartverwarmend dat pleegouders die geborgenheid willen bieden”.

Nina Kvikvinia, schepen van Jeugdbeleid en Kinderopvang

Deze maand vind je een artikel met oproep voor potentiële pleegouders/-gezinnen in het stadsmagazine en zullen er een hele week boodschappen van pleegouders, pleegkinderen… op de digitale kanalen en informatieborden van Sint-Truiden te lezen zijn. Daarnaast kan elke Truienaar de boodschap ‘Welkom pleegouder’ kracht bijzetten door een poster aan te vragen en aan het raam te hangen. Je kan een gratis exemplaar aanvragen via www.pleegzorg.be/welkombijpleegzorg.

Pleeggezinnen in de bloemetjes

Behalve deze communicatiecampagnes wil het stadsbestuur ook alle Truiense pleeggezinnen bedanken voor hun waardevolle engagement. Samen met Shop & The City zullen ze uitgenodigd worden voor een gezellig samenzijn op en rond de schaatsbaan in de Minderbroederskerk.

Het engagement van het lokaal bestuur Sint-Truiden

Het lokaal bestuur engageert zich om

Het welbevinden van pleegkinderen te verhogen; elk kind voelt zich goed in zijn vel, voelt zich beschermd en krijgt voldoende kansen om te groeien. Ongeacht of de pleegzorg tijdelijk of op lange termijn is, ieder kind voelt zich goed in onze stad.

De pleeggezinnen te waarderen en te ondersteunen op allerlei manieren. Zowel tijdens de Week van de Pleegzorg als doorheen het jaar door middel van verschillende acties.

Pleegzorg Limburg te ondersteunen in hun communicatie en campagnes om hun bekendheid te vergroten. We faciliteren locaties, informeren mensen over pleegzorg en werken mee aan infomomenten.

Meer informatie over Pleegzorg Limburg vind je op www.pleegzorglimburg.be of telefonisch op het nummer 089 84 07 60. Je kan ook contact nemen met het Huis van het Kind Haspengouw Gazometerstraat 7 3800 Sint-Truiden | coördinator Femke De Bruyne | info.huisvanhetkind@sint-truiden.be .

Een gratis poster aanvragen kan via www.pleegzorg.be/welkombijpleegzorg

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief