Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Partners

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange bijdrage als beiaardier werd hij gehuldigd tijdens een feestelijke receptie. Stad Sint-Truiden viert dit jaar niet alleen het feit dat de belforttoren al 25 jaar erkend is als werelderfgoed maar schenkt ook aandacht aan de beiaardcultuur.

De iconische belforttoren op de Truiense Grote Markt is intussen al 25 jaar erkend als Unesco Werelderfgoed. Om dat jubileum te vieren loopt er nog tot 1 september een tentoonstelling over de geschiedenis van het belfort en de beiaardcultuur. Je komt meer te weten over de restauratiewerken in de periode 1997-2001 en bezoekers kunnen bovendien een virtueel bezoek brengen aan de toren en de beiaard.

Huldiging beiaardier Noël Reynders

Stadsbeiaardier Noël Reynders werd alvast op het erepodium geroepen voor een huldiging. Hij werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange dienst.

“Noël Reynders wordt nog steeds op handen gedragen in de stad. Voor vele studenten was Noël Reynders als muziekleraar een bron van inspiratie. Dank je wel, Noël Reynders voor je uitzonderlijke inzet en toewijding aan de beiaardkunst en aan onze stad. De Unesco-erkenning van zowel de belforten als de beiaardcultuur onderstreept de buitengewone verdiensten van het beroep van beiaardier.”

Stijn Vanoirbeek, schepen cultuur


Win een exclusief bezoek aan de belforttoren

Naast de tentoonstelling en viering, wordt er vanaf 1 juni 2024 tot 31 augustus 2024 ook een wedstrijd via de sociale media georganiseerd. Hiermee maak je elke maand kans op een exclusief bezoek aan de belforttoren. Gedurende één week elke maand kan je je favoriete beiaardnummer nomineren. Onze redactie heeft alvast haar favoriete nummer gekozen. Je kan het horen in de video hieronder.

“Gedurende één week per maand krijg je de kans om jouw favoriete beiaardliedje te nomineren. Je vult hiervoor het wedstrijdformulier in en beantwoordt een schiftingvraag. Wie wint, kan een bezoek aan de toren brengen en zijn gekozen nummer live door de beiaardier zien spelen.”

Peter Deltour, schepen toerisme

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief