Stadsbestuur ondersteunt zowel leerlingen als directies bij start nieuwe schooljaar

Vandaag op de eerste schooldag kregen de directies van Truiense scholen een leuke verrassing van het stadsbestuur. Zij werden getrakteerd op een cadeaumandje. Maar ook voor leerlingen en ouders heeft het stadsbestuur een pakket aan steunmaatregelen uitgewerkt.

Schepen van flankerend onderwijs en fruitteelt gaf de schooldirecties van Truiense scholen vandaag een duwtje in de rug met een cadeaumand vol lokaal fruit.

“De onderwijssector heeft zich flexibel, sterk en veerkrachtig getoond. Leerkrachten en directie hebben schitterend werk geleverd. Als stadsbestuur willen we de Truiense directies en leerkrachten via een fruitmand vol Haspengouwse appelen en peren een duwtje in de rug geven en hen veel succes wensen met het nieuwe schooljaar. Als schepen van Landbouw en Fruitteelt hoop ik dat zij ook hun leerlingen aanmoedigen om gezonde tussendoortjes te eten. Als fruitstad weten we namelijk als geen ander hoe smakelijk én gezond een lekker stukje fruit kan zijn.”

Hilde Vautmans, schepen van flankerend onderwijs

Pakket aan steunmaatregelen

Het begin van het schooljaar gaat doorgaans gepaard met heel wat kosten voor school, hobbies en materiaal. Om de Truiense gezinnen wat uit de nood te helpen stelde het sociaal huis van Sint-Truiden een pakket aan maatregelen op.
Zo is er de septembertoelage die direct aan scholen wordt overgemaakt voor elk kind dat het nodig heeft. Telkens er een schoolfactuur komt wordt het bedrag in mindering gebracht. Ook kunnen gezinnen met kinderen tot 25 jaar twee keer per jaar gebruik maken van ‘kledinggeld.’ Dit is ene bedrag van 75 euro dat het Sociaal Huis ter beschikking stelt. Het Huis merkt dat vooral begin september gebruik wordt gemaakt van het budget.

De laptop is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Daarom kunnen jongeren van het secundair onderwijs via het Sociaal Huis gratis een laptop huren. Ze kunnen ook beroep doen op digicheques.
Nieuw is ook de tussenkomst van de UiTPAS Haspengouw in de kostprijs van zwemsessies bij het LAGO Bloesembad. Op die manier kunnen kinderen ook zorgeloos hun vrije tijd ingaan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!