Stadsbestuur onthaalt 300 nieuwe inwoners

Op zaterdag 23 oktober verwelkomde het stadsbestuur de nieuwe Truienaren in het stadhuis op de Grote Markt. Zowat 300 kersverse inwoners maakten er kennis met elkaar en met de plaatselijke cultuur. Op het einde kregen ze een geschenktas mee naar huis, samen met een fruitmand van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers.

Zo’n 300 nieuwe Truienaren kwamen op zaterdag 23 oktober afgezakt naar het stadhuis op de Grote Markt. Vorig jaar kon het onthaalmoment door de coronapandemie niet plaatsvinden, daarom werden alle nieuwe inwoners die de afgelopen twee jaar in Sint-Truiden kwamen wonen uitgenodigd. Zij konden kiezen om op een van twee momenten langs te komen (10.30 u en 14.30 u). Op die manier wou het stadsbestuur en de verantwoordelijke diensten zorgen voor een spreiding van het volk. Het opzetten van een mondmasker werd aangemoedigd.

Klik op deze link voor het Fb bericht.

Fruit en Plat Sintruins

Tijdens het onthaalmoment leerden de kersverse inwoners de leden van het stadsbestuur en de gemeenteraad kennen. Wie wou kon een rondleiding volgen in en rond het stadhuis. De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers gaf wat tekst en uitleg over onze fruitstad en de aanwezigen kregen een stoomcursus Plat Sintruins!
De aanwezigen gingen niet met lege handen naar huis. Zo kregen ze een mooi pakketje Belgica appels mee van de Commanderie en kregen ze een goodiebag vol informatie van het stadsbestuur met een Shop & the City cadeaucheque van 20 euro. Het stadsbestuur hoopt op deze manier dat ook de nieuwe inwoners van onze stad een beetje ambassadeur worden van onze stad en regio.

“We vinden het dan ook belangrijk dat we onze nieuwe inwoners meteen laten kennis maken met producten van onze eigen bodem. We hopen dat zij op die manier ook een beetje ambassadeur van onze stad en regio worden.”

Hilde Vautmans, schepen van bevolking en toerisme

Sint-Truiden de parel op de kroon van Haspengouw

Sintruin ich zien oech gein! Daar zijn alle Truienaren het over eens. Het stadsbestuur heeft de voorbije jaren dan ook geïnvesteerd in stadskernvernieuwing- en verfraaiing. Op deze manier willen ze het wonen in onze stad aangenamer maken.

“Sint-Truiden combineert de voordelen van een stad met het uitgestrekte groen van het platteland. Hier is het schitterend om te wonen, zowel in het historische centrum als in één van onze dorpen. Dat vinden wij duidelijk niet alleen, want men blijft de weg naar de hoofdstad van Haspengouw vinden. We zijn blij met een aantal van hen te hebben kunnen kennismaken.”

Veerle Heeren, burgemeester

Volgens schepen van ruimtelijke ordening en wonen, Jelle Engelbosch merken projectontwikkelaars Sint-Truiden steeds meer en meer op als aantrekkelijke woonplaats.

“We bouwen verder aan onze moderne familiestad waar iedereen zich thuis kan voelen. Het is dan ook fijn om vandaag kennis te maken met de mensen die zich vanaf nu ook trotse Truienaar mogen noemen.”

Jelle Engelbosch, schepen van ruimtelijke ordening en wonen

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!