Start bouw Hasp-O Centrum op 19 april. Stad geeft verkeersinformatie

Op 19 april zal achter het station in de Boomgaardenstraat gestart worden met de bouw van de nieuwe campus van Hasp-O centrum. Vanaf maandag 12 april zal de aannemer een paar voorbereidingen treffen. Stad Sint-Truiden maakt melding van de werken om een goed verkeer in de omgeving te garanderen.

Parkeerverbod


Van 19 april zal er een parkeerverbod gelden in de Boomgaardenstraat. Er zal geen parkeerverbod zijn op het stuk Fabriekstraat tot de de parking van het station. In het deel van de Boomgaardenstraat tussen de Grevensmolenweg en de paaltjes is er geen parkeerverbod van toepassing.

. De Boomgaardenstraat zal occasioneel gebruikt worden voor werfverkeer.
In de Fabriekstraat wordt een snelheidsbeperking van 30km/u ingesteld tot het einde van de werkzaamheden (vermoedelijke einddatum: maart 2023).

Werfverkeer en snelheidsbeperking

In de Boomgaardenstraat zal soms werfverkeer plaatsvinden. Voor het drukkere werfverkeer, eens de bouwwerkzaamheden volop bezig zijn, zal een werfweg worden aangelegd. Deze zal op de werf zelf draaien. In in- en uitritten van de werf bevinden zich in de Fabriekstraat. De poort van de Boomgaardenstraat zal soms gebruikt worden voor leveringen.
Het inkomend en uitgaand werfverkeer verloopt van en naar de Tiensesteenweg. Er zal bijgevolg geen zwaar werfverkeer richting Grevensmolenweg zijn.

Voor de veiligheid van alle weggebruikers zal in de Fabriekstraat een snelheidsbeperking worden opgelegd van 30 km/u. Deze zal gelden tot het einde van de werkzaamheden die voorzien zijn voor maart 2023.
Het hoeft ook niet gezegd te worden dat na de werken de aanwezigheid van een scholencampus ook effect zal hebben op de snelheid in die zone.

Meer info?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kan je contact opnemen met de projectverantwoordelijke op het nummer 02 609 66 38 (tijdens de kantooruren) of via info@scholenvanmorgen.be.

Hou zeker ook de kanalen van Stad Sint-Truiden in de gaten voor informatie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!