cdn_helper

cdn_helper

Status Quo: geen grootschalige strengere regels. Experten niet tevreden

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Het Overlegcomité kwam vandaag bijeen om het stijgende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te bespreken. Ze besliste om opvallend weinig te doen en dat is niet naar de zin van de experten.

Pauzeknop ingedrukt

De versoepelingen die vanaf april zouden doorgevoerd worden zijn on hold gezet. Dit heeft vooral impact op de jeugdkampen. Deze keken uit naar activiteiten van groepen tot 25 kinderen onder de 19 jaar. Dit wordt beperkt naar groepen van 10. Ook overnachtingen zijn niet mogelijk en alle activiteiten moeten buiten gebeuren, tenzij het echt niet anders kan.
Ook pretparken blijven gesloten en op de culturele evenementen van maximum 50 personen is het nog even wachten.
De avondklok en andere geldende maatregelen blijven. De regering roept op om deze nauw op te volgen, zeker wat betreft telewerk. Hierop worden volgens hen nog teveel inbreuken begaan.

Scholen zijn broeihaarden voor het virus. Onderwijsministers moeten nu bekijken hoe ze het virus op scholen beter kunnen vermijden.

Afstand houden op de trein

Een opvallende beslissing is dat tijdens de weekends en schoolvakanties personen boven de 12 jaar alleen aan de kanten van het raam mogen zitten op de treinen. Dit om de afstand te garanderen.
We herinneren ons allemaal de taferelen aan stations en op treinen bij goed weer. Met deze beslissing hoopt de regering dit soort situaties te vermijden.
Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir had in de zelfde tendens al aangekondigd dat ze tegen extra kusttreinen zou pleiten tijdens de vakanties.

En het onderwijs?

De ministers van onderwijs hebben huiswerk gekregen en moeten samen een plan uitdokteren om de verspreiding van het virus op school tegen te gaan. Het is namelijk vooral via deze weg dat Corona momenteel de ronde doet.
Een eerste stap werd al gezet door het mondmasker bij kinderen in het vijfde en zesde studiejaar te verplichten.

Experten niet tevreden

Minister Vandenbroucke is een van de weinigen die het woord “horeca” in de mond durft nemen. Hij benadrukt dat de regering koste wat het kost kinderen fulltime naar school wil sturen en de horeca wil openen op 1 mei.

De virologen en andere experten die onze regering bijstaan met advies over de aanpak van het Coronavirus, zijn niet tevreden. Zij hadden gepleit voor strengere regels. Marc Van Ranst reageerde al op het VTM nieuws. Volgens hem is er niets beslist. Hij vreest nog slechtere cijfers.
Feit is dat momenteel er geen draagvlak meer is voor strengere regels. Na een jaar Corona zijn mensen de onzekerheid en het gebrek aan sociaal contact, evenementen en afleiding beu. Geen wonder dat niemand een woord durft te reppen over 1 mei en de heropening van de horeca.

Lees ook

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Stadsbestuur stelt maatregelen voor na recentste audit over belangenvermenging en fouten...

In de raadscommissie van dinsdag 14 mei 2024 stelde het Truiense stadsbestuur zijn actieplan voor om belangenvermening (de schijn van en feitelijke) te voorkomen....

De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
Wow!

Terwijl het zomerweer in onze streek is, kwam gisterenavond plots iets moois uit het noorden. 🤩
Heb jij gisteren het noorderlicht
Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief