Steffen Heusdens zoekt talent via ludieke video

Steffen Heusdens , eigenaar van Maison S en Bertha Foodbar, lanceert een ludieke video als onderdeel van zijn zoektocht naar een gepassioneerde kok. Heusdens neemt deze stap nadat hij merkte dat het steeds moeilijker en moeilijker wordt om gemotiveerd personeel aan te trekken.


In de video zien we Heusdens letterlijk zoeken in zijn zaken en op de Truiense Groenmarkt. Zo zien we hem onder andere speuren in bosjes en zijn pizza oven. Met deze video hoopt Heusdens op te vallen in een zee van vacatures in de horeca en zo een enthousiaste kok aan te trekken.

Problemen sinds de pandemie

Sinds het einde van de pandemie zijn de vacatures in de horeca weer toegenomen. Maar de jobs geraken steeds minder makkelijk ingevuld. Ervaren personeel moest tijdens de pandemie immers andere sectoren opzoeken om rond te komen en keerden na de lockdown niet meer terug naar de sector. De horeca staat er immers om bekend dat je hard moet werken en zeer flexibele uren moet kloppen. Avonden, weekends en feestdagen die je normaal bij familie en vrienden doorbrengt, worden gespendeerd aan het werk. Iets wat de sector minder aantrekkelijk maakt.

“Ik ben al jaren actief in de horeca en merk steeds meer hoe moeilijk het is om mensen
aan te trekken voor onze sector. Het weekendwerk en het werken onder tijdsdruk, zijn
vaak doorslaggevend voor vele mensen.”

Steffen Heusdens

Het is vooral opvallend dat een jonge generatie steeds meer past voor een job in de horeca. Waar vroeger jobstudenten maar al te graag kozen voor een job in een café of restaurant, is dat nu veel minder. Jongeren spenderen hun vrije tijd liever bij hun vrienden en vragen veel flexibiliteit.
Toch meent Heusdens dat de horeca als sector veel te bieden heeft voor iedereen die hard wil werken.

“Bij Maison S en Bertha bieden we niet alleen een voltijdse positie aan, maar ook een
boeiende en dynamische werkomgeving. We willen laten zien dat werken in de horeca
meer is dan alleen een baan: het is een passie die wij graag delen met toegewijde
teamleden.”

Steffen Heusdens

Niet alleen in de horeca

Verschillende sectoren merken sinds de pandemie problemen met het invullen van hun vacatures. Handelaars, horeca maar ook sectoren die nood hebben aan specifieke profielen zoals loodgieters, profielen in de houtbewerking, logistiek ondervinden problemen. Arbeidsexperts merken op dat sinds de pandemie niet alleen de mentaliteit van werknemers is veranderd maar dat al voor de pandemie een fenomeen opdook waardoor er meer vacatures op de arbeidsmarkt zijn dan geschikte profielen. In het verleden was er een overaanbod aan werkzoekenden en veel minder vacatures waardoor werkgevers steeds veel reactie kregen op hun vacatures. Nu moeten werkgevers alles uit de kast halen om op te vallen op de arbeidsmarkt.

Interesse in de vacature?

Sollicitanten die de uitdaging aandurven en affiniteit hebben met de culinaire wereld,
worden aangemoedigd om contact op te nemen met Steffen Heusdens via het nummer 0488 30 53 10 voor meer informatie en om hun interesse kenbaar te maken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!