Sterk sportweekend door Nina Derwael en de Rode Duivels

Het sportweekend kan succesvol worden afgesloten. Nina Derwael zette een topprestatie neer en de Rode Duivels gingen voor de winst in Rusland.

Nina Derwael haalde twee gouden medailles op de balk en de brug op de wereldbeker gymnastiek in Osijek. Bij haar kwalificatieoefening op de balk kwam ze nog ten val. Maar op de wedstrijd zelf zette ze een vlekkeloos parcours af. Een hele prestatie na een pauze van 20 maanden en een turbulente periode waarin de Gymfed het een ander te verduren kreeg na getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag in de gymnastiekwereld.


Rode Duivels winnen met 3-0

Menig Truienaar vertoefde gisteren op een terras om de match België Rusland te bekijken. Dit keer niet allemaal samen op de Grote Markt maar ieder in zijn eigen bubbel voorzien van lekker eten en drinken.
Het was nog even spannend of de wedstrijd wel zou doorgaan. Tijdens de match Denemarken- Finland stortte Christian Eriksen, speler voor de Denen in elkaar. Hij kreeg een hartstilstand en moest minutenlang gereanimeerd worden. Hij werd echter wel in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Het feit was ook een zware klap voor Romelu Lukaku, die goed bevriend is met Eriksen en een tijd lang met hem in dezelfde ploeg speelde.
Lukaku droeg zijn eerste goal van de wedstrijd tegen Rusland op aan de Deense speler.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!