Straffe affiche voor tweede editie van Zomeravonden onder de Abdijtoren

CC de Bogaard trekt deze zomer opnieuw naar buiten. Van 2 tot 7 augustus kan je op het kerkveld in het centrum van Sint-Truiden genieten van een gevarieerd programma met klassiek chanson, barokke pop met soul- en funkinvloeden, een verrassende theaterwandeling met topacteurs, een avondje stand-upcomedy en een plezante familievoorstelling voor jongens en meisjes met zeebenen, dit alles in de verkoelende schaduw van de majestueuze Abdijtoren.

De Zomeravonden ontstonden vorig jaar als een manier om na de lange sluiting door corona de banden met het publiek opnieuw aan te halen.

‘Het concept viel zo in de smaak dat we er deze zomer met veel goesting een vervolg aan breien. De combinatie van de uitzonderlijke locatie, het mooie weer en het boeiende programma bleek een schot in de roos. Ook dit jaar halen we straffe artiesten naar Sint-Truiden om er samen met het publiek een geweldige week van te maken.’

Stijn Vanoirbeek, schepen cultuur

Muziek, theater en comedy

Op de affiche is er in de eerste plaats ruimte voor muziek. Samen met haar ensemble, brengt Helene Bracke de mooiste liederen uit het barok- en cabaretrepertoire. Jan Verstraeten stelt tijdens de Zomeravonden zijn debuutalbum ‘Violent Disco’ voor dat hem onlangs nog naar het prestigieuze SXSW festival in de Verenigde Staten voerde. Clara Cleymans en Rudolf Hecke duiken in het oeuvre van Gainsbourg en diepen muziek en nooit eerder gehoorde anekdotes op.

Ook op het programma: een theaterwandeling met topacteurs als Michaël Pas, Tom van Bauwel en Hans van Cauwenberghe. Geïnspireerd door de bestseller van Yuval Harari brengen zij de voorstelling ‘Doe niet zo sapiens!’. Donderdagavond is er comedy met William Boeva en Humo’s Comedy Cup-finalisten Vincent Voeten en Jade Mintjens. Op zondagnamiddag entertaint Theater FroeFroe de allerkleinsten vanaf 7 jaar met de geweldige familievoorstelling ‘Zeeboenk’.

Intiem cultureel tuinfeest

Een podium en 200 zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad. Tickets kosten 10 euro per avond (5 euro voor de familievoorstelling) en zijn te koop vanaf woensdag 8 juni, 10u via debogaard.be.

Na de Zomeravonden, vanaf september, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een nieuw programma. Dat wordt op 2 augustus, op de eerste Zomeravond, bekendgemaakt. Vanaf dan kan je het ook raadplegen via de website en in een magazine dat huis-aan-huis verdeeld wordt.

De Zomeravonden vinden plaats van 2 tot 7 augustus 2022 op het Kerkveld onder de Abdijtoren. Voor meer informatie kan je terecht bij CC de Bogaard via https://www.debogaard.be, via info.cc@sint-truiden.be of op 011 70 17 01.