Studenten uit trein gehaald in Sint-Truiden

Vanavond werden zo’n 300 studenten van de trein afgehaald in Sint-Truiden. Dat meldt HLN.

De trein zat overladen vol met studenten die richting hun kot in Leuven, Brussel of zelfs Gent reden. Een drukke (studenten)trein vanuit Limburg naar deze studentensteden is niets nieuws maar is momenteel wel problematisch door toedoen van Corona.
Het lokale politiekorps Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken kwam met minstens 5 combi’s ter plaatsen om studenten van de trein te halen. Uiteindelijk mochten alleen de studenten die aan de raampjes van de trein zaten blijven zitten. De chaos was totaal omdat de trein in Sint-Truiden pas om 21 vertrok waardoor de achtergebleven studenten die bijvoorbeeld in Brussel moesten zijn nooit voor de avondklok van Brussel op hun kot zouden aankomen.

Pijnlijk was ook het feit dat toen de trein verder reedt er in Landen weer een grote lading passagiers op de trein stapten. De lokale politie noemde de aanpak van de NMBS dan ook vreemd. Passagiers zouden op voorhand op de hoogte moeten zijn dat de trein te vol zit. Dit was vanavond duidelijk niet het geval. Getuigen meldde dat de app van NMBS aangaf dat er nog plaatsen waren op de trein.

De lokale politie heeft geen coronaboetes uitgedeeld, gezien hun rol louter logistiek was.

Instagram