Stukje carnavalsgeschiedenis in de Stapelstraat

Onze stad is zich op aan het maken voor het carnavalsfeest. Verschillende zaken hebben zich al ingekleed. In de Stapelstraat kan je een paar mooie stukken bekijken uit het Truiense carnavalverleden.

Verschillende winkels en horecazaken hebben zich al helemaal ondergedompeld in de carnavalssfeer. Op Verloure Moondag is er geen stoet maar wel heel veel sfeer in de verschillende horecazaken in onze stad en deelgemeenten. Dit maakt deel uit van het zogenaamde kafeikescarnaval waarbij de Orde van de Commeduur ervoor koos om ipv één groot bal samen te werken met de cafés in Sint-Truiden om zo overal feest te vieren.

Neem zeker eens kijkje op de website van de Orde voor een overzicht van alle zaken die al hebben bevestigd dat ze een feest gaan bouwen.
Belangrijk! Nu code oranje is afgekondigd is het verplicht om bij feesten in horecazaken je CST ticket te tonen. Wie op 28 februari (Verloure Moondag) naar het carnavalsontbijt komt op de Truiense Veemarkt wordt ter plaatsen door leden van de Orde van de Commeduur gescand. Daarna krijgen de bezoekers een bandje waarmee ze gedurende heel de dag in alle carnavalsactiviteiten binnen mogen. Je hoeft dus niet opnieuw gescand te worden als je zo’n bandje hebt.

Een stukje carnavalsgeschiedenis

Speciaal om de carnavalssfeer wat extra in het straatbeeld te brengen werd het oude kantoor van Shop & the City Sint-Truiden omgebouwd tot klein carnavalsmuseum. In de verschillende vitrines werden publicaties, oude medailles en attributen van voormalige stadsprinsen/prinsessen en jeugdprinsen/prinsessen gezet. Ga zeker eens een kijkje nemen in de Stapelstraat!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!